Citește online revista STRADA FICȚIUNII!

Ce au în comun Ewan McGregor, Walter Matthau, David Duchovny și Sean Penn cu peninsula rusească Kamceatka și cu scriitoarea Daria Donțova, ale cărei romane polițiste au cucerit milioane de cititori ruși? Toate aceste subiecte au apărut pe coperta revistei Strada Ficțiunii, care vă așteaptă lunar în rețeaua Xpress din incinta Kaufland, în rețeaua Inmedio și la chioșcurile de distribuție a presei din țară, însoțită de câte un bestseller imposibil de găsit oriunde în altă parte la un preț atât de avantajos. De acum, puteți parcurge online toate numerele anterioare ale revistei, pe site-ul www.all.ro.

SF 4 b
Numărul 4, septembrie 2017

În primul rând, „Strada Ficțiunii” este colecția de literatură universală a editurii noastre, lansată în 2011 din dorința de a aduce publicului român autori premiați și titluri de top. Astăzi, pe „Strada Ficțiunii” locuiesc peste 100 de volume traduse din peste 10 limbi, printre care se regăsesc clasicele rusești Oblomov și Domnii Golovliov, controversatul Cevengur, Orașele invizibile ale lui Italo Calvino, unviersurile livrești ale lui Gonçalo M. Tavares, romanele geniului satiric al Chinei contemporane, Yan Lianke, romanele scriitorului britanic multipremiat Jim Crace, Ochiul furtunii, romanul publicat de Patrick White chiar în anul în care a primit Premiul Nobel pentru Literatură și multe, multe alte opere de ficțiune care, odată parcurse, urcă rapid în topul oricărui cititor de performanță.

Aceasta este colecția care ne-a servit ca sursă de inspirație pentru crearea revistei care îi poartă numele. Practic, din luna iunie 2017, Strada Ficțiunii înseamnă și „revistă + carte în regim ALL inclusive”. Nu este cel mai obișnuit lucru ca o editură care s-a lansat cu un portofoliu de carte academică și s-a extins apoi către titluri de ficțiune și non-ficțiune pentru publicul larg să publice o revistă proprie. Poate din simplul motiv că… doar cărțile se citesc, pe când revistele se frunzăresc și atât. Dar ne-am asumat în mod conștient această poziționare de partea mai light a lucrurilor și ne-am dorit să creăm un cocktail prietenos de sfaturi practice din mai multe domenii, recomandări literare și informații inedite despre scriitori celebri sau despre actorii care au jucat în ecranizările după romanele lor. Cărțile rămân însă nucleul dur al acestui proiect, pentru că fiecare număr al revistei este însoțit de unul sau de mai multe titluri de ficțiune la alegere.

Am ajuns deja la numărul 6, cu un titlu-cheie pe copertă inspirat de ziua națională: România, te citesc! Numărul curent este și primul care face excepție de la regula ficțiunii, fiind distribuit împreună cu cartea de colorat pentru toate vârstele Culori și tradiții în folclorul românesc, realizată de renumitul pictor și ilustrator Devis Grebu. De unde tragem concluzia că vă puteți aștepta și pe viitor la cadouri-surpriză. Spre exemplu, pentru numărul de decembrie-ianuarie anunțăm deja două titluri de non-ficțiune extrem de actuale. Lectură plăcută!

1

Numărul 1, iunie 2017

2

Numărul 2, iulie 2017

3

Numărul 3, august 2017

Sf nr 5b

Numărul 5, octombrie 2017

Numărul 6, noiembrie 2017

Numărul 7, decembrie 2017-ianuarie 2018

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate