Sanctus, de Simon Toyne – thrillerul anului în România?

Descoperă apocalipsa după SanctusLa doar două săptămâni de la intrarea în librăriile din Bucureşti şi din ţară, Sanctus, de Simon Toyne, a devenit vedeta colecţiei Strada Ficţiunii.

Povestea călugărului care se aruncă din vârful celui mai vechi lăcaş de cult al omenirii a atras deja mii de cititori, motiv pentru care Editura ALLFA a decis suplimentarea tirajului iniţial.

Britanicul Simon Toyne a stârnit discuţii aprinse între cititorii Evenimentul Zilei, în urma interviului realizat de jurnalista Alexandra Olivotto: Noul Dan Brown: „Poziţia Vaticanului faţă de contracepţie e o ticăloşie”

Întrebat dacă succesul Sanctus îi datorează ceva lui Dan Brown, Simon Toyne răspunde că “Fiecare gen literar are câte un rege, iar Dan Brown este fără îndoială regele thriller-urilor conspiraţioniste. Prin „Codul lui da Vinci” a demonstrat câţi cititori potenţiali există pentru genul acesta de literatură, iar cartea mea a avut de câştigat de pe urma acestui lucru. Însă când m-am apucat de „Sanctus”, nu mi-am propus să scriu o carte în stilul lui Dan Brown.” Tot pe Evenimentul Zilei, autorul Sanctus oferă sfaturi scriitorilor aflaţi la început de drum.

Pentru 4arte.ro, Simon Toyne povesteşte care a fost flash-ul ce a declanşat ideea cărţii: “Mi-am dat demisia ca să incerc sa scriu o carte si conduceam spre sudul Frantei impreuna cu familia exact in acest scop. Ne inchiriaseram apartamentul din Anglia si voiam sa stam in Franta intr-o casa cam la o ora in afara orasului Toulouse….” Simon Toyne dă detalii despre carte şi personaje, precum şi despre celelelate două volume ale trilogiei.

Pe acelaşi site, Cristina Mitrea scrie de ce trebuie Sanctus să îţi ajungă în mâini: “pentru stilul deosebit de atragator al scrierii, pentru personajele realist creionate, pentru intrebarile pe care ti le ridica, pentru scenariile la care te face sa te gandesti, pentru toate ideile care ti se nasc in creier in timp ce incerci sa dai de capatul misterului”.

Dacă mai aveţi dubii că trebuie să citiţi Sanctus, atunci vedeţi recomandarea lui Andrei Gheorghe sau teaserul de mai jos:

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Va multumesc mult pentru mentionarile din cadrul articolului, insa ma numesc Mitrea, nu Mirea. 🙂

Cristina, am corectat, mulţumim pentru observaţie.

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate