Pe 7 noiembrie aflăm câştigătorul Premiului literar Augustin Frăţilă!

Dacă nu aţi citit încă romanul de debut al Alinei Nedelea – Şoseaua Căţelu 42 – acum este momentul să o faceţi. „Alina Nedelea debutează cu un roman autobiografic scris dintr-o suflare, într-un stil direct, colocvial. Volumul descrie, mai întâi din perspectiva copilului, apoi din cea a adolescentului şi a tânărului adult, universul unui cartier bucureştean înainte şi imediat după evenimentele din decembrie 1989.” (Nicolae Luca) Îi ţinem pumnii autoarei noastre în finala Premiului literar „Augustin Frăţilă” – romanul anului 2012!

Joi, 7 noiembrie, în cadrul unei Gale ce va avea loc la Hotelul InterContinental Bucureşti, vom afla cine este câştigătorul celui mai mare premiu pentru creaţie literară din România.

Juriul format din criticii literari Alex. Ștefănescu (preşedinte), Dan C. Mihăilescu și Daniel Cristea-Enache a nominalizat următoarele romane pentru Premiul „Augustin Frățilă” (în valoare de 10.000 de euro), care urmează să se acorde celui mai bun roman apărut în 2012:

1. “Craii şi morţii”, de Dan Stanca, Editura Cartea Românească, 2012
2. “Cronicile genocidului”, de Radu Aldulescu, Editura Cartea Românească, 2012
3. “Hotel Universal”, de Simona Sora, Editura Polirom, 2012
4. “Omar cel orb”, de Daniela Zeca, Editura Polirom, 2012
5. “Şoseaua Căţelu 42”, de Alina Nedelea, Editura ALLFA, 2012

Juriul a deliberat îndelung pentru alegerea celor mai bune 5 romane din cele 56 înscrise în concurs, dificultatea luării unei decizii datorându-se numărului relativ mare de romane care ar fi meritat nominalizate.

Premiul literar „Augustin Frăţilă”, o iniţiativă a Asociaţiei Casa de cultură, va fi acordat în fiecare an pentru cel mai bun roman apărut în anul anterior, conform unei selecţii făcute de critici literari şi de bloggeri cu influenţă în mediul online.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate