Noutăţi în colecţia Strada Ficţiunii

Colecţia Strada Ficţiunii a Editurii ALLFA s-a îmbogăţit cu şase noi titluri:

Fiul, de Michel RostainFiul, de Michel Rostain

Este povestea unui tată care este forţat să se obişnuiască cu dispariţia fiului său, ce moarte din cauza unei meningite fulgerătoare. Michel retrăieşte ultimele momente petrecute cu fiul său, Lion.
Împăcarea cu absenţa este însă cu atât mai dificilă cu cât ultimele lor clipe s-au numărat printre cele mai fericite.

Cartea este scrisă sub forma unui discurs al fiului care îşi urmăreşte părinţii de dincolo de moarte. „Fiul” constituie o declaraţie de dragoste cu un timbru original şi ironic care încearcă să umple golul lăsat în urmă de Lion.

Abel Sanchez. Sfantul Manuel cel BunAbel Sanchez. Sfântul Manuel cel Bun, de Miguel de Unamuno

Abel şi Joaquín sunt prieteni din copilărie. Abel e sociabil, prietenos, răsfăţat de soartă – pe scurt, un învingător, pe când Joaquín e antipatic, retras şi studios, plin de sine şi, mai ales, invidios.

Cei doi aleg căi diferite în viaţă: Abel devine artist, iar prietenul lui studiază medicina. Abel se căsătoreşte cu Helena, verişoara lui Joaquín, de care şi acesta din urmă este îndrăgostit.

Cu multă fineţe psihologică, Miguel de Unamuno construieşte în „Abel Sanchez. Sfântul Manuel cel Bun” o  variaţie modernă pe tema mitului lui Cain şi Abel.

Cărarea cuiburilor de paianjen, de Italo CalvinoTot in secţiunea Clasic a păşit, din nou, pe Strada Ficţiunii Italo Calvino, cu romanul Cărarea Cuiburilor de Paianjen.

Calvino spune povestea Italiei fasciste, în plin război mondial, unde Pin, un băiat fără prieteni sau repere, încearcă să se agaţe de cei mari, de obiceiurile şi obsesiile lor: arme, băutură, sex, crime. Rămas doar cu o soră prostituată faţă de care se simte complet înstrăinat, Pin îşi găseşte pentru scurt timp refugiul într-o tabără de partizani, închegată din personaje pitoreşti şi tragice în acelaşi timp: Văru’, Pişichieru’, Şchiopu’, Piele.

Simona Sparaco, LovebookLovebook, de Simona Sparaco

După ce este părăsită în mod umilitor de cel cu care avea o relaţie de 9 ani, Solidea îşi conştientizează brusc condiţia: fără iubit, fără slujbă şi o carieră de succes.

Totuşi, speranţa renaşte odată cu descoperirea Facebook-ului şi a fostei iubiri din liceu, Edoardo.

Oracolul din Stambul, de Michael David Lukas

Oracolul din Stambul, de Michael David LukasCrescută de tatăl ei, Yakob, negustor de covoare, şi de mama vitregă, Ruxandra, Eleonora Cohen este un copil-minune, dăruit cu o voinţă nemaivăzută.

La doar opt ani, Eleonora ajunge pe malurile Bosforului, la răscruce de lumi, unde începe o nouă viaţă. Când excentricul Sultan Abdulhamid al II-lea o numeşte sfătuitoarea sa de taină, drumul măririi şi al bogăţiei i se deschide ameţitor în faţă.

 

Shantaram, de Gregory David RobertsO surpriză pe Strada Ficţiunii este şi romanul Shantaram, de Gregory David Roberts pe care l-am revizuit cu multă grijă.

,,Shantaram este o superbă poveste despre dragoste, despre viaţă, dar mai ales despre dragoste de viaţă. O definiţie magistrală a luptei pentru supravieţuire.”

Grigore Cartianu, Adevărul

 

,,O experienţă care te îmbogăţeşte, un roman copleşitor… Lasă-te înghiţit, rumegat, digerat şi absorbit de această lume. Primeşte-o în suflet şi în minte. Cedează-i. Şi îi vei aparţine în totalitate.”

Bookblog

Vouă ce noutate vă face cu ochiul? Lectură plăcută 😉

P.S.: Şi încă o veste bună: avem din nou în stoc Anticarul, de Julian Sanchez şi Mă sinucid altă dată, de Kerstin Gier.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Cand va fi gata noul roman al lui Simon Toyne? In Uk a fost deja lansat. Cred ca sunt si la noi multi doritori sa afle continuarea povestii 🙂

Ina, într-adevăr, sunt foarte mulţi cititori nerăbdători, ca tine 🙂 Avem „Cheia” în pregătire, ne străduim să o terminăm cât mai repede. Va fi lansată spre toamnă 🙂

„Oracolul din Stambul” si SHANTARAM m-ar ispiti…

[…] cu noutăţi din Strada Ficţiunii (Cărarea cuiburilor de paianjen, de Italo Calvino, Lovebook, de Simona Sparaco, Fiul, de Michel […]

Yeeees! În sfârșit apare Oksa Pollock 3. Abia aștept să pot face comanda. 🙂

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate