Nou pe Strada Ficţiunii: "Manazuru", de Hiromi Kawakami

Manazuru, de Hiromi KawakamiA venit rândul unei scriitoare japoneze să se plimbe pe Strada Ficţiunii. Se numeşte Hiromi Kawakami şi este recunoscută pentru scriitura ei neconvenţională. Se numără printre cei mai respectaţi scriitori japonezi de ficţiune, romanele sale fiind răsplătite cu premii naţionale şi internaţionale.

Manazuru este un orăşel pe malul mării care o aduce pe Rei, o femeie de 45 de ani, în trecut. Un oraş cu un ritm hipnotic şi lent care o ajută să mediteze. La nelinişti, dureri şi frustrări acumulate în cei 12 ani care au trecut de la dispariţia misterioasă a soţului ei.

„În ultimul timp mă simţeam părăsită. Înainte nu mă simţeam aşa. Eram bine. Singură, cu altcineva, cu mai mulţi oameni, eram mereu bine. Nu şi atunci. Nu mă puteam obişnui. Corpul meu nu se putea obişnui. Fie singură, fie în trei, imediat ce mă obişnuiam cu atmosfera dintr-un anumit moment, ceva se întâmpla, cineva venea, cineva pleca, iar aerul se schimba. Îmi lua ceva timp să mă obişnuiesc cu schimbarea.”

Un stil sensibil şi un ritm calm, care suntem siguri că vă vor încânta. Cartea costă 25 de lei şi este disponibilă spre comandă pe all.ro.

 

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

[…] de curiozitate care m-a făcut să termin şi Crimă şi pedeapsă. Săptămâna trecută am primit Manazuru de Hiromi Kawakami, ultima carte apărută în colecţia Strada Ficţiunii, care mi-a dat aceeaşi senzaţie de […]

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate