Nou pe Strada Ficţiunii: "Facultatea lucrurilor de prisos", de Iuri Dombrovski

Facultatea lucrurilor de prisosSuntem încântaţi să anunţăm sosirea pe Strada Ficţiunii a lui Iuri Dombrovski, scriitorul rus care a suferit probabil cea mai lungă şi mai dureroasă detenţie în lagărele sovietice (aproape 18 ani). Scrierile lui Iuri Dombrovski au avut aceeaşi soartă ca ale lui Andrei Platonov, apărând la lumină integral abia după reformele iniţiate de Mihail Gorbaciov în anii 1980.

„Dombrovski trebuie să stea pe acelaşi raft cu Bulgakov şi Soljeniţîn.”
Kirkus Reviews

Facultatea lucrurilor de prisos este romanul-tabu care nu a văzut niciodată lumina tiparului în societăţile comuniste, spre deosebire de celelalte două romane ale autorului, Pe urmele şarpelui boa şi Maimuţa vine să-şi ia craniul.

Vocea editorului:

Ironic şi înţelept, Iuri Dombrovski spune cu seninătate o poveste cutremurătoare, căria veacurile nu-i vor înmuia niciodată capacitatea de a mişca în om cele mai profunde porniri de revoltă în faţa propriei condiţii. Calm şi sigur pe el, autorul îi predă cititorului cea mai importantă lecţie de istorie şi morală a secolului XX.

Impresii despre „Facultatea lucrurilor de prisos” găsiţi, în engleză, aici.

Puteţi citi primele pagini din carte aici.

„Facultatea lucrurilor de prisos”, de Iuri Dombrovski face parte din colecţia Strada Ficţiunii, turul Clasic, al Editurii ALLFA.

Lectură plăcută!

 

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate