Lansarea cărţii Trolul fără inimă de Asbjornsen şi Moe la Gaudeamus 2013

La ediţia aniversară a Târgului de carte Gaudeamus, invitate speciale au fost Ţările nordice, de aceea, Editura ALL a adus copiilor români povestea Trolul fără inimă, de Asbjornsen şi Moe. Cei doi autori sunt consideraţi Fraţii Grimm ai Norvegiei şi datorită fascinaţiei lor pentru folclor ne putem bucura astăzi de cele mai frumoase basme norvegiene.

Trolul fără inimă îl are ca personaj pe Cenuşotcă, cel mai tânăr dintre fiii regelui, care pleacă să-și salveze fratii transformați în stană de piatră de către trolul fără inimă. În călătoria sa, Cenușotcă întâlnește diferite animale cărora le oferă ajutorul, fapt care se dovedește a fi înțelept, pentru că ele devin mai târziu ajutoarele lui indispensabile. După multe încercări, băiatul reușește să găsească inima trolului și să ducă lucrurile la bun sfârșit.

DSCN1948Lansarea cărţii a avut loc joi, 21 noiembrie, la standul ALL, în prezenţa Excelenţei Sale, doamna Ambasadoare a Norvegiei în România, Tove Bruvik Westberg, a scriitoarei norvegiene Kjersti Annesdatter Skomsvold, a prietenei noastre, Laura Frunză, cunoscută bloggeriţă şi traducătoare de literatură pentru copi, precum şi pe Ivona Berceanu, traducătoarea Trolului.

DSCN1928Invitaţi speciali au fost şi copiii de la Asociaţia Sfântul Stelian, precum şi un monstrişor în carne şi oase (sau poate nu?!) de la Eyecandy Monsters. Creaturile lor sunt unicat, lucrate manual, colorate şi haioase – perfecte pentru a ţine companie micuţilor când citesc poveşti şi intră în lumea basmelor. Eyecandy Monsters au fost atât de drăguţi încât au oferit cadou unui copil din public un monstrişor special creat pentru această lansare! O fetiţă frumoasă, deşteaptă şi care a ştiut cine a fost Albă-ca-Zăpada a plecat acasă cu un nou prieten – un monstrişor deloc înfiorător, ci mai degrabă gata de joacă!

DSCN2487

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate