Lansare pe Strada Ficţiunii de la Gaudeamus: "Urâţii", de Dorin Cozan

Urâţii, de Dorin CozanJoi, 22 noiembrie, ora 15.00, vă învităm în standul ALL de la Târgul de carte Gaudeamus pentru lansarea volumului Urâţii, de Dorin Cozan.

Despre carte:

Citind romanul “Urâţii” nu ai cum să nu simţi miros de romaniţă, de zarzăr, de salcâm ars în vatră, de cafea făcută pe plită, de vin fiert şi chiar de chirpici. Autorul invită cititorul să fie martor la cele mai bizare aventuri săteşti. Astfel te trezeşti prezent, cu toată viaţa ta, fie în plină nuntă, fie la înmormântare, fie la o naştere tipic românească, fie în prezenţa unor personaje sărite din tipar. Dincolo de toate aceste povestiri care, până la urmă, construiesc un roman-puzzle, cartea transmite o morală băbească despre memorie şi origini. Mai găseşti acolo poveşti de amor, o poveste cu un potop care prefigurează sfârşitul lumii, întâmplări mai puţin ortodoxe din Săptămâna Mare a Paştelui, precum şi o adevărată lecţie de beţie.

“Când am început să scriu Urâţii am fost întrebat cine sunt ei, ce sunt, de fapt, urâţii aceştia? Pentru mine, era atât de evident răspunsul, încât mi s-a părut pe moment o întrebare ilogică. Acum ştiu că orice replică aş oferi, simt că nu ar fi un răspuns complet. Ştiu că e o carte de suflet şi mă gândesc că există totodată şi cărţi din carne şi oase. Dacă i-aş întreba pe urâţii mei ce cred despre această carte şi conţinutul ei, cred că ar surâde şi m-ar trimite cu vaca.”
Dorin Cozan

Despre autor:
S-a născut în Cotnari, judeţul Iaşi, în toamna lui 1978. A absolvit Facultatea de Filosofie din Iaşi şi a fost profesor de ştiinţe socio-umane aproape un deceniu. De asemenea, a lucrat în domeniul ziaristicii. Până în prezent, a publicat două cărţi, un roman, Apocalipsa după Vaslui, la editura Humanitas şi un volum de poezie, Baletistul, la editura Princeps Edit, ambele premiate.

Editura ALLFA are un portofoliu bazat în special pe literatură, oferind titluri dintre cele mai variate, pentru toate vârstele şi gusturile. În 2011 a lansat colecţia Strada Ficţiunii, în care sunt reunite romane clasice, contemporane şi populare (bestselleruri).

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

[…] Uratii este scrisa intr-un limbaj popular, plin de regionalisme, incat mi-ar fi trebuit un dictionar ca sa pot urmari cartea. Din pacate insa, mi-am facut portia de carti citite cu dictionarul atunci cand am inceput sa citesc in engleza, dar atunci eram motivata de cunoasterea unei limbi noi. Nu prea simt nevoia sa-mi insusesc romana populara si nici regionalismele ei, astfel incat cartea se dovedeste a fi un chin. Poate daca esti din Iasi sau imprejurimi, intelegi foarte usor limbajul cartii, dar atunci pune o mica eticheta care sa anunte ca este scrisa pentru locuitorii din judetele moldovenesti, iar pentru restul vinde cartea cu un mic dictionar explicativ in anexa. Sau macar adauga note de subsol! Ar face cartea mai groasa, dar ar intelege si restul, nu doar cei care au bunici din zona respectiva. […]

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate