Lansare în prezenţa Alteţei Sale Regale Principele Radu: "Tinereţea lui Anatol Bogdan", de Rene Duda

Tinereţea lui Anatol BogdanDuminică, 25 noiembrie, ora 16.00, vă invităm în standul ALL de la Târgul de carte Gaudeamus pentru lansarea cărţii “Tinereţea lui Anatol Bogdan”, scrisă de Rene Duda, tatăl Alteţei Sale Regale Principele Radu.

Participă: Alteţa Sa Regală Principele Radu şi Mario De Mezzo (CEO Grupul Editorial ALL).

Despre carte:
Iaşi, anii ’50. Un tânăr student la medicină, bântuit de vagi tristeţi ancestrale încearcă să descifreze cât mai multe din tainele vechiului oraş. Popular printre colegi el petrece alături de aceştia zile pline de exuberanţă, de vesele şi îndelungate libaţii, în timp ce multe alte ispite încearcă să-i stea în cale…

Despre autor:
S-a născut la 15 noiembrie 1935 la Bârlad. Tatăl său, dr. Dan Duda, a fost medic militar. Mama sa, Clemansa Duda, a fost profesor de istorie şi elevă a lui Nicolae Iorga. Face parte dintr-o distinsă familie boierească din Moldova, familia Şendrea. Fondatorul familiei a fost Hatmanul Şendrea, în secolul al XV-lea. Cu aceştia, dr. Rene Duda se înrudea prin mama sa.

A studiat la Universitatea de Medicină din Bucureşti şi din Iaşi. A absolvit în anul 1959 şi a fost pentru mai bine de patru decenii profesor la Universitatea din Iaşi. A fost directorul Institutului de Igienă şi Sănătate Publică din Iaşi. A contribuit cu lucrări literare la revistele ieşene. A fost un colaborator permanent al Radio Iaşi, unde a avut o emisiune medicală săptămânală. A fost un neobosit avocat al medicinei sociale şi al igienei în lumea medicală şi în societatea românească.

Editura ALLFA are un portofoliu bazat în special pe literatură, oferind titluri dintre cele mai variate, pentru toate vârstele şi gusturile. În 2011 a lansat colecţia Strada Ficţiunii, în care sunt reunite romane clasice, contemporane şi populare (bestselleruri).

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

[…] 1972, el a încredințat unei edituri de renume a vremii manuscrisul singurului său roman, “Tinerețea lui Anatol Bogdan“. Publicarea romanului i-a fost refuzată. A retras manuscrisul cu tristețe și și-a […]

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate