Lansare eveniment: „Ali şi Nino”, de Kurban Said

Ali şi Nino - Kurban SaidUna dintre cele mai frumoase poveşti de iubire, publicată în colecţia Iubiri de altădată a Editurii ALLFA

Împreună cu Ambasada Republicii Azerbaidjan în România vă invităm la prezentarea romanului Ali şi Nino, de Kurban Said, ce va avea loc marţi, 5 martie, ora 19.00, la Hotel Crowne Plaza, sala Crown Ballroom.

„Ali şi Nino” a apărut de curînd în colecţia „Iubiri de altădată” (coordonator Viorel Zaicu), traducere din limba rusă şi note de Antoaneta Olteanu. Traducerea a fost realizată cu sprijinul Ambasadei Republicii Azerbaidjan în România.

Invitaţi: E.S. Domnul Dr. Eldar Hasanov, ambasadorul Republicii Azerbaidjan în România, Viorel Zaicu (director editorial, Grupul editorial ALL) şi Antoaneta Olteanu.

Apărut în 1937, „Ali şi Nino”, de Kurban Said este considerat unul dintre cele mai frumoase romane de dragoste şi a fost tradus în peste 30 de limbi.

Despre carte:

Kurban Said subjugă cititorul cu gustul atemporal, aspru şi sofisticat al Asiei. Farmecul misterios al tradiţiilor şi preceptelor musulmane, chemarea irezistibilă a stepei şi a mării se desfăşoară asemenea unui opulent covor de Isfahan, prin descrieri delicate, elaborate.

În ajunul Primului Război Mondial, în Baku, Azerbaidjan, Ali Han Şirvanshir este un elev de liceu care se trage dintr-o familie musulmană aristocrată şi mândră. Tânărul e îndrăgostit de încântătoarea Nino Kipiani, o frumoasă prinţesă gruzină.

Deşi tatăl lui Ali susţine trup şi suflet stilul de viaţă asiatic, băiatul cunoaşte valorile europene învăţând într-un liceu rusesc şi întreţinând o relaţie tandră cu o creştină, adeptă convinsă a Occidentului. Când războiul le ameninţă viitorul, Ali trebuie să aleagă între devotamentul faţă de patrie şi dragostea pentru Nino.

„Ali şi Nino” este o poveste de dragoste arhetipală, care se distinge prin atmosfera exotică, demnă de „O mie şi una de nopţi”, dar şi prin abordarea unui subiect modern: eternul conflict al civilizaţiilor.

Despre autor:
Kurban Said este pseudonimul lui Lev Nussimbaum (1905-1942). Prolific scriitor evreu născut la Kiev, în Ucraina, acesta s-a reinventat ca musulman sub pseudonimele Essad Bey şi Kurban Said. Şi-a petrecut copilăria în Baku, Azerbaidjan, de unde a fugit în 1918, împreună cu tatăl său, din cauza masacrelor. În cele din urmă, s-a stabilit în Berlin. În 1938, când nemţii au ocupat Austria, Lev Nussimbaum s-a refugiat în Italia, unde a murit în urma unei boli rare.

A scris despre subiecte puţin cunoscute vest-europenilor la acea vreme: regiunea Caucazului, Imperiul Rus, Revoluţia Bolşevică, petrolul recent descoperit, Islamul. În 1926 a început să scrie articole pentru ziarul literar Die literarische Welt, sub pseudonimul Essad Bey. Prima carte scrisă de Nussimbaum a fost Sânge şi petrol în Orient (Oel und Blut im Orient, 1929). Ali şi Nino a apărut în 1937.

Editura ALLFA are un portofoliu bazat în special pe literatură, oferind titluri dintre cele mai variate, pentru toate vârstele şi gusturile. În 2011 a lansat colecţia Strada Ficţiunii, în care sunt reunite romane clasice, contemporane şi populare (bestselleruri), iar în 2012 a lansat colecţia Iubiri de altădată, în care sunt reunite poveşti de iubire care au depăşit toate obstacolele.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate