La mulţi ani, Majestate!

Mihai I al României „Cu nestrămutată credinţă în viitorul nostru, animat de acelaşi devotament şi de dorinţa de a munci, voi continua să slujesc poporul român, de care destinul meu este indisolubil legat.”

Regele Mihai I, 4 martie 1948

 

 

Dacă vreţi ştiţi mai multe despre Regele Mihai, vă recomandăm cartea Mihai I al României. Regele şi ţara, de Ivor Porter, apărută în 2011 în colecţia Coroana României.

„Cartea „Mihai I al României. Regele şi ţara” este o riguroasă prezentare a figurii regelui Mihai I, precum şi a istoriei României în perioada atât de dramatică a mijlocului şi a celei de-a doua jumătăţi a secolului XX”, scrie Moise Florin pentru Bookiseala.

„Am citit Mihai I al României. Regele și țara. Am intrat într-o lume despre care aveam idee, dar căreia nu-i cunoșteam intimitatea. L-am cunoscut pe Rege copil, l-am cunoscut pe Rege adolescent și am avut șansa de a prinde trecerea lui de la adolescență la maturitate. Unii spun c-a fost forțată, alții că a fost grea, eu spun doar că Majestatea Sa a fost născut să fie Rege. „, mărturiseşte Nina Costea pe blogul ei, toane.ro.

Cartea despre Regele Mihai şi evenimentele care au lovit, de-a lungul secolului XX, soarta României, îmbracă însemnătatea unei mărturii cu totul ieşite din comun, atât prin relevanţa extraordinară a portretului uman care ocupă centrul construcţiei narative, cât şi prin drama inseparabil legată de împletirea existenţei caracterului principal cu momente de cumpănă – cu reversurile, asprimile şi brutalităţile care au marcat, în anii vieţii şi răspunderilor sale regale, istoria ţării. –  Andrei Brezianu

Din colecţia Coroana României face parte şi volumul Regina Maria a României. Capitole târzii din viaţa mea, de Diana Mandache, una dintre cele mai cumpărate cărţi de la noi.

Doar astăzi puteţi cumpăra cele două cărţi de pe site-ul www.all.ro cu o reducere de 50%. Vezi regulamentul promoţiei aici.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Inca nu am apucat sa citesc cartea, dar cu siguranta o voi face curand. Si dup ce o citesc voi avea grija sa ajunga si la altii. Cred ca toti trebuie sa ne bookuram de asa ceva. Felicitari!

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate