Iubiri de altădată

Iubirea adevărată este ca vinul bun: cu cât trece timpul peste ea, cu atât este mai bună şi mai valoroasă. Începe tumultoasă şi agitată, la vârste mici, precum mustul care stă să fiarbă. Sunt întâlnirile către care pleci cu trei ore mai devreme pentru că nu mai suporţi presiunea pereţilor din jurul tău. Ajungi la locul întâlnirii cu ore mai devreme şi te învârţi de colo-colo. Intri în magazine, te mai uiţi la una şi la alta, vrei să alegi o floare pe care să i-o dăruieşti şi parcă niciuna nu este suficient de bună sau frumoasă. Ai vrea să iei un buchet, dar îţi dai seama că nu mai ai bani şi de buchet şi de film. Te simţi nedreptăţit că iubirea ta pură şi eternă trebuie să suporte constrângerile astea materiale.

Ea vine veselă şi zglobie la ora fixată şi te găseşte deja acolo.
– “Ai venit demult?”
– “A… de-abia am ajuns” îi spui stânjenit de tot zbuciumul tău interior din ultimele ore.

Trec anii şi începi să tânjeşti după acel sentiment de fierbere interioară. Vinul iubirii acum, însă, s-a asezat, s-a maturizat şi s-a transformat în altceva. Într-un sentiment de stabilitate şi dorinţă de a o proteja. Începi să apreciezi şi să intelegi bucuria de a-ţi ţine iubita cu capul pe umăr şi de a-i mângâia părul. Îţi place să te pierzi în ochi ei şi să te laşi învăluit de zâmbetul ei. Simţi clipa altfel şi înveţi să apreciezi clipa, zâmbetul, privirea, atingerea. Iubirea creşte şi se maturizează. Se transformă şi capătă profunzime. Începi să te dăruieşti mai mult decât astepţi să ţi se dăruiască.

Mai trece o vreme şi iubirea devine ca un vin pe care trebuie să îl laşi să respire o zi înainte să îl bei. Pe care îl guşti, şi fiecare strop este o explozie de culoare şi trăiri. O ţii de mână şi te simţi liniştit. Ştii că ai lângă tine un sprijin care nu te va lăsa niciodată când îţi va fi greu. Ştii că iubeşti cu o dăruire totală, cu pasiune şi înţelepciune. Ai dus războaie, pe unele le-ai câştigat, pe altele le-ai pierdut. Ai început războaie pe care nu trebuia să le începi şi le-ai şi dus la capăt. După ani şi ani ai găsit calea pentru ceea ce ai ştiut undeva tot timpul: cheia este pacea.

Lansare colecţie Iubiri de altădatăUnii spun că este mai bine să iubeşti fără să fii iubit, decât să nu poţi să iubeşti niciodată. Eu sunt de acord cu ei. Să dăruieşti iubire este cel mai mare cadou pe care viaţa ţi-l poate face. Vor fi mereu oameni care vor avea iubirea ca valoare principală a vieţii lor, indiferent de cum se va schimba lumea. Însă, în general, iubirile capătă greutate când devin “de altădată”. Când au trecut testul cel mai important – al timpului, iubirile devin valori, exemple şi inspiraţie.

Despre Iubiri de altădată vrem noi să vă spunem mâine, de Dragobete, la Starbucks Plaza, de la ora 17:30, împreună cu Dorotheea Petre, Paul Ipate, Dan Teodorescu, Cristina Bazavan şi Camelia Văcaru. Despre mari poveşti de iubire care au depăşit toate obstacolele, inclusiv pe cele ale timpului.

Iubiri de altădată este o colecţie de literatură în care vă veţi cufunda ca într-un fotoliu moale, lângă un şemineu şi, evident, cu un pahar de vin în mână, lângă persoana iubită.

Vă aşteptăm!

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate