"Între acte", de Radu Beligan – lansare eveniment în prezenţa autorului

Radu Beligan - Intre acteSâmbătă, 1 iunie, ora 11.00, vă invităm la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2013, în *standul Editurii ALL la evenimentul de lansare al cărţii Între acte, a maestrului Radu Beligan. Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe.

Cu o carieră de 75 de ani și o notorietate indiscutabilă în lumea teatrală internațională, Radu Beligan poate fi considerat, fără îndoială, un caz unic în istoria teatrului. Însă originalitatea sa nu e dată doar de aceste recorduri, ci mai degrabă de viziunea pătrunzătoare (care îi permite să emită judecăți esențiale privitoare la fenomenul teatral) și de o calitate care pentru mulți s-ar putea să fie o reală surpriză: aceea de intelectual și om de cultură, capabil să emită un discurs foarte valoros privitor la întregul peisaj cultural european.

„Între acte” este o culegere de însemnări, cugetări, rememorări și comemorări care constituie tot atâtea documente ale istoriei și filosofiei teatrului. Fie că istorisește o anecdotă, fie că povestește o întâlnire cu Salvador Dali sau cu Eugen Ionescu, fie că alcătuiește tablouri succinte și grăitoare ale monștrilor sacri ai scenei românești, fie că face subtile analize conceptuale ale fenomenului teatral, Radu Beligan rămâne inconfundabil.
Și poate că nu există o confirmare mai bună a acestui verdict decât candida interpelare pe care ne-o dezvăluie autorul: „Un ţigănuş de vreo zece ani se apropie de mine în târg la Bolintin: «Nu eşti dumneata artistul ăla care a jucat în filmele alea?»“

Editura ALLFA, parte a Grupului Editorial ALL, are un portofoliu bazat în special pe literatură, oferind titluri dintre cele mai variate, pentru toate vârstele şi gusturile. Începând cu anul 2012, portofoliul editurii s-a îmbogăţit cu titluri ale unor autori români, a căror apariţie a reprezentat adevărate evenimente editoriale: Rătăciri, de Horaţiu Mălăele, O poveste cu Horaţiu, de Doina Papp, Alexandru Arşinel, de la Dolhasca pe… Calea Victoriei. Maria Capelos într-o discuţie amicală cu Alexandru Arşinel.

Grupul Editorial ALL (Editura ALL, ALL Educaţional, Editura ALLFA) este unul dintre principalii jucători pe piaţa de carte din România, având conform estimărilor oficialilor companiei o cotă de piaţă de 7,5%.

*Standul Editurii ALL – pavilion C1, Complexul Expoziţional Romexpo

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

[…] Dintre evenimentele editoriale locale, menționam lansarea volumului O scurtă istorie ilustrată a românilor (Neagu Djuvara), provocarea lansată de Aurora Liiceanu cu volumul Supuse sau rebele. Două versiuni ale feminității, volumul de amintiri al uneia dintre vocile asociate cu Europa Liberă, Mircea Carp – Aici Mircea Carp, să auzim numai de bine!, dar și întâlnirea dintre public și Radu Beligan, care va lansa sambata, 1 iunie, la standul editurii All, Intre acte.  […]

Fac tot posibilul sa ajung si eu sambata.

Răzvan, te așteptăm!

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate