Florian Lafani şi Gautier Renault vă invită la un "Poker în infern"

Florian Lafani şi Gautier Renault, Poker în infernCe poţi să faci în şase ore? Astfel încât să-ţi simţi sângele cum zvâcneşte prin vene, cum nervii se întind pe un elastic, iar muşchiul cardiac cum palpită ca la maraton. Poţi să te aşezi la o masă de poker sau poţi să citeşti cartea lui Florian Lafani şi Gautier Renault, Poker în infern.

Sentimentele exersate în ambele situaţii sunt asemănătoare. Dopamina şi adrenalina îşi iau în serios rolul, transmit rapid impulsuri de la un neuron la altul, aruncându-te într-o stare de alertă şi surescitare. Singura diferenţă este că doar în partida de poker poţi să dai fold, pe când romanul nu poţi să-l laşi din mână până când nu ajungi să câştigi şi ultima pagină.

Acţiunea aleargă pe mai multe planuri, aranjate asemenea cărţilor la poker – unele cu faţa în sus, altele cu faţa în jos. Planuri care se întrepătrund şi se suprapun mai ceva ca plăcile tectonice. Fiecare plan are trepidaţiile şi victimele sale, însă toate ţin de aceeaşi mişcare tectonică, al cărei nucleu ni se dezvăluie abia la sfârşitul romanului.

Până să îl aflăm însă, Lars, un student din Amsterdam, se oferă să testeze un medicament ce avea să fie lansat în curând pe piaţă. Hugh, un doctorand la Sorbona, îşi pierde nopţile jucând poker online spre disperarea prietenei sale ce se decide să-l părăsească, iar Phillipe, un informatician, renunţă la jobul său dintr-o corporaţie pentru a se muta în Bahamas unde face speculaţii cu nume de domenii web.

Cei trei, ei înşişi ahtiaţi după câştiguri facile, sunt antrenaţi în goana după bani a corporaţiei Kramer. Corporaţie pentru care expresia “calcă pe cadavre” devine river – adică ultima carte pe care o joacă. Se spune că, la sfârşitul jocului de poker nu trebuie niciodată să plângi. Nici personajul care a organizat jocul, deşi a pierdut totul şi i-a antrenat şi pe alţii să piardă, nu face asta. El alege altă cale, însă nicidecum atât de uşoară.

Dacă nu eşti jucător de poker şi vei citi această carte cu singuranţă vei dori ca, măcar o dată, să guşti din adrenalina pe care ţi-o dă jocul. Iar dacă eşti jucător, cu atât mai mult o vei savura şi înţelege.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

eugen cincu,

AS DORIRI SA JOC PARTIDA SI SA CASTIG CARTEA SI BANII. OFERTA ESTE TENTANTA. ASTEPT INFORMATII.

Eugen, am văzut că te-ai înscris pe Facebook, aşadar te aşteptăm joi la standul ALL de la Bookfest. Suntem în Pavilionul 15.

[…] apreciate au fost şi volumele “Poker în infern” de Florian Lafani şi Gautier Renault, „Portretul unui bărbat imatur”de Luis Landero sau […]

[…] Lafani, unul dintre autorii romanului “Poker în infern”, vă invită duminică, orele 18:00, în Diverta Băneasa la o partidă de poker. La masă se […]

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate