Editura ALL lansează o nouă colecţie: "Linia Bleu", dedicată femeilor

Linia Bleu este o colecţie care se adresează tuturor femeilor. Propune subiecte actuale, tratate şi comentate de psihologi avizaţi. Cititoarele pot afla din aceste cărţi cum îşi pot îmbunătăţi relaţiile de cuplu, cum pot hotărî dacă o relaţie este benefică pentru ele sau cum îşi pot învinge anumite porniri nesănătoase provocate de problemele sentimentale. Scrise într-un limbaj accesibil oricui şi înţesate de poveşti grăitoare pentru problemele abordate, cărţile din colecţia Linia bleu îşi propun să constituie împreună cel mai bun sfătuitor social, sentimental şi psihologic care poate fi prezent în rafturile oricărei biblioteci.

În prima serie, colecţia cuprinde patru cărţi: două ale Giannei Schelotto, jurnalistă şi psihoterapeută italiană, Un bărbat numai să fie” şi „Foamea ucigaşă” , şi două ale lui Walter Riso, psiholog şi profesor universitar, „Cum să nu mori din dragoste” şi „Iubiri Toxice”.

Un bărbat, numai să fieUn bărbat, numai să fie este cartea femeilor aflate în aşteptarea iubirii. Există femei, mult mai numeroase decât ne-am aştepta, care percep lipsa unui bărbat în viaţa lor ca pe o mutilare ne-fericită. Să vrei să-ţi împarţi viaţa cu un bărbat este ceva firesc şi de în-ţeles; dar, ca orice altă dorinţă, s-ar putea să nu se realizeze. Iubirile ratate invadează toate spaţiile emotive ale unei femei, influenţându-i alegerile, aşteptările, proiectele. Protagonistele poveştilor care sunt redate în cartea Giannei Schelotto sunt închise în neliniştile lor amoroase şi par rupte de realitatea cotidiană. De aici poate fi extras acel sâmbure de învăţătură necesar pentru recunoaşterea şi evitarea relaţiilor care ne pot afecta în acest fel.

Foamea ucigaşăFoamea ucigaşă este o carte născută din experienţa autobiografică a Giannei Schelotto. Datorită relaţiei cu mama sa care îi impunea un regim alimentar, sau poate din cauza acesteia, autoarea a reuşit să se apropie de toate femeile care suferă din cauza unei relaţii alterate cu mâncarea sau cu mamele lor. Cartea cuprinde două poveşti de viaţă, în care se regăsesc mii de femei. Sunt înfăţişate sentimente de neputinţă şi de revoltă în faţa bulimiei şi anorexiei, două boli care lovesc din ce în ce mai multe femei. Sunt afecţiuni grave, încă actuale, din păcate. Astfel s-au născut două poveşti de „viaţă trăită“, cum se spune, pleonastic. Ambele povestiri prezintă suferinţe auten-tice, lucruri întâmplate cu adevărat fiecăreia dintre ele. Sunt drame ale unei vieţi.

Iubiri toxiceÎn Iubiri toxice, Walter Riso porneşte de la premisa că a iubi nu înseamnă a suferi. Avem dreptul să fim fericiţi. De ce eşuăm atât de mult în dragoste? De ce atâţia oa-meni aleg persoana nepotrivită? De ce ne complacem în re-laţii dureroase? Credem că iubirea este de neînvins şi uităm ceva esenţial pentru supravieţuirea acesteia: nu toate relaţiile afective sunt potrivite pentru bunăstarea noastră emoţională. Fie că ne place sau nu, câteva moduri de a iubi sunt de-a dreptul insuportabile şi obositoare.
Tipologiile afective disfuncţionale prezentate în această carte au fost studiate cu ajutorul celor mai recente descoperiri în psihologia clinică cognitivă şi în alte discipline asemănătoare, dar şi prin mijlocirea a nenumărate cazuri extrase din diverse surse ştiinţifice şi din experienţa clinică a autorului. Iubiri toxice se adresează oricui doreşte să-şi revizuiască viaţa amoroasă şi să transforme iubirea într-o experienţă satisfăcătoare. Iubirea sănătoasă nu este o iubire completă şi bătută în cuie, ci, mai degrabă, reprezintă o orientare care ne permi-te să ne reinventăm lângă persoana iubită. Este un amestec desăvârşit de raţiune şi emoţie, aflat în serviciul unei vieţi de cuplu liniştite.

Cum să nu mori din dragosteCum să nu mori din dragoste este o carte lipsită de ascunzişuri, care spune toate adevărurile despre acele aspecte ale relaţiei care ne fac să ne îndoim dacă facem lucrurile bine sau nu. Pentru mulţi, dragostea e o povară, o durere dulce şi inevitabilă sau o cruce pe care trebuie s-o ducă în spate, deoarece ei nu ştiu, nu pot sau nu-şi doresc să iubească altfel. În această carte, Walter Riso a încercat să surprindă câteva dintre problemele care transformă dragostea într-o sursă de agonie şi suferinţă.

Cartea este un ghid de supravieţuire emoţională, format din zece principii necesare unei vieţi sănătoase din punct de vedere emoţional. Învăţăm că pentru a iubi nu trebuie “să mori din dragoste”, să suferi, să devii şters, să-ţi pierzi orientarea, să fii una cu cealaltă persoană sau să-ţi pierzi identitatea. Să mori din dragoste nu e nici un act iremediabil, cum susţin unii romantici excesivi. Să mori din dragoste înseamnă, de asemenea, să mori din lipsa iubirii: respingerea, jocul insuportabil al incertitudinii, a nu şti dacă te iubeşte cu adevărat, aşteptarea, acel „nu“ care îţi pare ca o găleată de apă rece turnată în cap.

Să te potriveşti cu o persoană din punct de vedere mental şi emoţional este un noroc, o armonie remarcabilă şi aproape întotdeauna in-explicabilă. Adevărata virtute nu constă în a iubi, ci în a iubi cum se cade; către acest scop intenţionează să vă ducă această carte.

Vă dorim lectură plăcută!

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

[…] Scott Card), ieri Loredana de la Editura All mi-a spus că mi-a trimis 4 cărți din colecția Linia Blue pentru fete, iar eu abia aștept să le primesc și pe astea, nu de alta dar avem de gând să […]

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate