Donează citind alături de Jeanette.ro

Marie Jeanne SchwefferLumea din online o ştie mai degrabă ca Jeanette, decât ca Marie Jeanne Schweffer, iar pentru asta este vina domeniul de blog, jeanette.ro.

Când nu scrie acolo, ne face dimineaţa mai frumoasă pe Livelog.tv sau ne spune să mâncăm sănătos, pe dietetik.ro. Ştie mereu căţei şi pisici ce trebuie adoptaţi, din Orasulanimalelor.ro.

De ce s-a implicat în campanie?

De multe ori m-am gândit că sunt o persoană vicioasă. Că am plăceri pe care le caut şi le savurez cu prea puţina smerenie. Iar cel mai important viciu, drogul meu, sunt cărţile. Pentru că am crescut înconjurată de cărţi, pereţi întregi de cărţi pe care le-am înghiţit ca un Fomilă. Şi pentru că nu mi-am dat seama decât prea târziu în viaţă cât de mulţi sunt oamenii pe care i-am auzit spunând: Am crescut fără nicio carte în casă.

Pentru ca acum, în floarea vârstei de adult mi-am dat seama că sunt cine m-au construit aceste cărţi să fiu. Că ele mi-au astâmpărat curiozitatea, m-au învăţat unde să pun frână prostiilor, cum te comporţi cu dragostea şi că oamenii nu sunt nişte contururi pline cu un gri. Pentru asta vreau ca, dacă un om nu se poate ridica la înalţimea la care îl poate duce lectura, măcar să nu fie din cauză că din preajma omului a lipsit o carte.

Marie Jeanne a povestit pe blog despre Britannia Road 22 din colecţia Strada Ficţiunii:

Sub pretextul unei poveşti de război, în Britannia Road se întâlnesc două suflete străine, legate la un moment dat în timp de o foarte scurtă căsnicie, pe care destinul le-a încărcat cu un bagaj complet diferit. Copilul lor, convenţia pe care o stabilesc ca legatură, este cu adevărat o convenţie. Cartea e construită pe cele două poveşti, curgând paralel cu prezentul în povestire. Simplificând povestea, ea este cea a unui bărbat, a unei femei şi a unui copil, regăsiţi după război.

Coborând mai adânc, este povestea insulei care e omul, atât de predispus la sălbăticire fizică şi sufletească, şi totuşi atât de dornic să cultive pământul acestei insuliţe cu orice: numai cu singuratate nu.

Pentru acest post, noi vom dona către un centru ales de Marie Jeanne zece cărţi. Marie Jeanne a dat leapşa lui Anurim şi Maldita, iar pentru fiecare leapsă onorată mai adăugăm încă cinci cărţi donaţiei ei. Şi voi o puteţi ajuta pe Marie Jeanne să adune cât mai multe cărţi, lăsând un comentariu referitor la carte la postul despre campanie. Fiecare comentariu înseamnă încă o carte donată.

Cum nu s-a hotărât încă unde va dona cărţile adunate în campanie, Marie Jeanne aşteaptă pe blog sugestiile voastre.

Mai multe despre Donează citind. Intră în Clubul de ficţiune ALL şi despre blogurile implicate puteţi citi aici.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate