Donează citind alături de Cristina Bazavan

Cristina BazavanA început blogul în 2005, pe yahoo360 pentru că plecaseră nişte prieteni din ţară şi voiau să rămână – fie şi virtual – în gaşca de mers la spectacole. În 2008 l-a mutat pe site-ul redacţiei Tabu, unde a fost aproape şase ani redactor şef, apoi şi-a făcut domeniul propriu.

Între timp a devenit una dintre cele mai influente persoane din online şi apreciat speaker pe teme de media, industria online sau femei.

Cristina Bazavan s-a implicat în campania  „Donează citind. Intră în Clubul de ficţiune ALL” pentru a face o bucurie copiilor cu sindrom Down de care are grijă Asociaţia Up Down.

Pe blogul ei, Cristina Bazavan a explicat de ce a ales să doneze cărţile pentru copiii cu sindrom Down:

în urmă cu câteva zile am fost la Special Olympics unde era Şerban, un tânăr de 30 de ani cu sindrom down. A stat de vorbă cu mine şi îmi răspundea cu maximă atenţie şi concentrare la toate întrebările mele. Îşi ţinea mâna dreaptă pe telefon şi o vedeam cum tremura uşor când nu-şi mai amintea numele unui oraş în care fusese în urma cu 5 ani la o competiţie sau numele vreunui prieten pe care şi-l făcuse atunci.

ceea ce pentru mine erau detalii, pentru el erau date la care nu trebuia să dea gres; pentru că asta era confirmarea că performează, că stie, că face faţă.

Pentru copiii de la Asociaţia Up Down, Cristina Bazavan a citit din colecţia Strada Ficţiunii Portretul unui bărbat imatur de Luis Landero.  Cartea spune

povestea unui domn nesigur. Preferă să stea “cu servitorii”, în loc să facă faţă celor mai bine pregătiţi, de frica unui eşec. Plânge la concerte cu Dunărea Albastră, dar şi la finalul lui Pretty Woman. Şi da, îşi înşeală nevasta. Cu doamna urâtă şi vulgară care vine să-i plătească chiria.

În campania „Donează citind. Intră în Clubul de ficţiune ALL„, Cristina este ajutată de Ruxandra Predescu, Cristian China Birta, Cristian Şuţu şi Cristian Manafu. Fiecare comentariu ontopic dat pe blogurile celor cinci, la postul despre campanie, mai adaugă încă o carte donaţiei.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate