Din noua colecţie “Iubiri de altădată”: “Iubire şi gimnastică”, de Edmondo de Amicis

Iubire şi gimnastică, de Edmondo de AmicisImaginea braţului ei gol şi a bustului perfect îl agita peste măsură. Tot ceea ce se vorbea despre ea îi făcea inima să tresară. Îi urmărea fiecare pas, trăind în umbra ei, o aştepta la colţul străzii după ore, mergea în vizite pe la vecini, doar-doar o va întâlni. Iar când în sfârşit o vedea, sângele îi năvălea în tâmple şi se pomenea rostind cele mai împiedicate fraze.

În cele din urmă şi-a făcut curaj şi i-a trimis scrisoarea de dragoste pe care de mult o avea pregătită. Profesoara de gimnastică nu i-a răspuns însă, iar frământările secretarului au devenit mai intense. Tăcerea ei îl apăsa şi, ruşinat, a început să o evite. Până la urmă, într-o pornire nebunească a luat-o de braţ întrebând-o direct dacă vrea.

“O iubea, iar ea începea să înţeleagă că patima lui era dintre acelea care au combustibil să ardă o viaţă întreagă.”

Edmondo de Amicis, celebru după publicarea nuvelei „Cuore – Inimă de copil”, creionează în Iubire şi gimnastică dragostea lui Don Celzani, un secretar trecut de “prima tinereţe” pentru o tânără profesoară de gimnastică. Educat şi plăcut de toată lumea, bărbatul pare totuşi incapabil să o cucerească pe domnişoara Pedani. Şi totuşi, „Iubire şi gimnastică” nu este povestea unui eşec.

„Iubire şi gimnastică”, în traducerea Cameliei Zara, face parte din noua colecţie de literatură a Editurii ALLFA, Iubiri de altădată, ce se va lansa vineri, 24 februarie, de la ora 17.30, în Starbucks Plazza, în prezenţa lui Dan Teodorescu, Dorotheea Petre, Paul Ipate, Cristina Bazavan, Camelia Văcaru. Alături de “Iubire şi gimnastică”, în colecţie au mai apărut: O mică glumă, de Anton Pavlovici Cehov; Dom Casmurro, de Joachim Maria Machado de Assis şi Soţii de artişti, de Alphonse Daudet.

Cele patru titluri sunt disponibile spre comandă doar pe www.all.ro. După 24 februarie se vor găsi în toate librăriile din Bucureşti şi din ţară.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate