Cum să trăieşti altfel: alimentaţia pe bază de crudităţi (raw-food)

Reţete din crudităţi, de Elena PridieO sănătate bună se poate obţine în primul rând printr-o alimentaţie sănătoasă. Elena Pridie ne spune în cartea sa, Reţete din crudităţi, beneficiile unei diete bazate pe crudităţi. Acest concept, raw-food, a cunoscut o adevărată frenezie în multe locuri din lume. Totuşi, mulţi se înrolează neinformaţi în această mişcare, spune Elena Pridie, care consideră că o dietă raw-food trebuie susţinută şi de preparate termice.

Cartea  „Reţete din crudităţi” cuprinde 400 de reţete din crudităţi, de la salate, supe, paste, sosuri până la băuturi şi deserturi, toate preparate din legume şi fructe proaspete, nuci şi seminţe. La sfârşitul lucrării există şi un supliment – o secţiune de reţete preparate termic care pot completa un meniu alcătuit în cea mai mare parte din crudităţi.

Am spicuit câteva dintre beneficiile dietei raw food enunţate de Elena Pridie în carte:

– dieta bazată pe crudităţi întăreşte sistemul imunitar aşa cum nicio dietă nu o poate face.
– alimentele în stare crudă aduc în organismul nostru un aport sporit de antioxidanţi, fibre, vitamine, minerale, enzime, fitochimicale, etc.
– fructele, legumele, nucile şi seminţele în starea lor naturală, nepreparate termin pot preveni şi trata aproape în orice fază boli grave precum cancerul, bolile de inimă, diabetul, osteoporoza.
– consumul de crudităţi ajută organismul în confruntarea cu stresul.
– alimentele consumate în stare crudă sunt lipsite de toxinele care apar atunci când acestea sunt procesate sau preparate la temperaturi înalte.

Reţetele din crudităţi propuse de Elena Pridie sunt uşor de realizat. Ca să vă convingeţi, vă propunem un pate de măsline. Aveţi nevoie de:

– 50 de grame de măsline naturale fără sâmburi
– 2 linguri de seminţe de dovleac, pisate
– 1-2 linguriţă de boia de ardei dulce
– 1 ceapă mică
– 2-3 frunze de mărar tocat fin

Se pasează în blender toate ingredientele. Pasta obţinută se servesşte pe felii de ardei, ţelină sau dovlecel. Poftă bună!

Elena Pridie este cunoscută publicului cititor interesat de o alimentaţie sănătoasă prin cele şapte cărţi publicate până în prezent, majoritatea bestselleruri : Reţete pentru familia noastră (1998), Cartea familiei mele (2001), Mai bine un prânz de verdeţuri (2004), Gospodina eficientă (2005), Reţete pentru sănătatea noastră (2006), Copilul vegetarian (2007), Găteşte repede, sănătos şi gustos (2012).

De asemenea, Elena Pridie a tradus mai multe cărţi din domeniul „stil de viaţă sănătos şi nutriţie“, de exemplu: Studiul China de T. Colin Campbell şi Thomas Campbell II, Sfaturi pentru sănătate de Ellen G. White.

Cartea „Reţete din crudităţi”, de Elena Pridie, a apărut la Editura Sian Books, inprint al Grupului Editorial ALL.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate