Ce mănâncă un copil isteţ? Bărcuţe din salată

Ce mănâncă un copil isteţ“Nu vreau! Nu-mi plac legumele” – spune cel mic în timp ce împinge farfuria din faţă şi îşi încrucişează mâinile la piept. Este un scenariu pe care noi, foştii mofturoşi, ni-l amintim din copilărie, dar pe care unele mămici îl trăiesc zilnic.

În loc să vă enervaţi sau îngrijoraţi că cel mic nu vrea să mănânce, încercaţi ceva creativ. Luaţi câteva frunze de salată, spălaţi-le şi uscaţi-le. Umpleţi-le apoi cu legume tăiate (roşii cherry, castraveţi, porumb dulce) şi aranjaţi-le pe farfurie astfel încât acestea să stea ca nişte bărcuţe. Peste ele puteţi adăuga şi brânză de vaci, ton, maioneză sau humus.

Încurajaţi-l pe cel mic să mănânce legumele cu degetele şi să-şi construiască propria poveste de navigator.

Astfel de trucuri, cu care vă puteţi convinge uşor copiii să mănânce sănătos, se regăsesc în cartea de bucate “Ce mănâncă un copil isteţ” de Patrick Holford şi Fiona McDonald Joyce, apărută recent la Editura ALL. Sfaturile celor doi ne ajută să ne eliberăm de efectele marketingului, să renunţăm la fast-food şi să ne hrănim inteligent copiii. O alimentaţie sănătoasă, spune Patrick Holford, ajută copiii să fie nu doar mai sănătoşi, ci şi mai inteligenţi.

În plus, reţetele propuse de Patrick Holford şi Fiona McDonald Joyce în cartea “Ce mănâncă un copil isteţ” sunt simple, ieftine şi rapide. Şi, mai spune autorul, sunt la fel de recomandate adolescenţilor şi adulţilor.

Tot de Patrick Holford, la Editura ALL au mai apărut: “Gândeşti aşa cum mănânci”, “Nutriţie optimă pentru copilul tău”, “Dieta cu încărcătură glicemică scăzută” şi bestseller-ul “Cartea nutriţiei optime”.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

[…] V-am mai povestit de sfaturile lui Patrick Holford şi Fionei McDonald Joyce apărute recent la Editura ALL în cartea “Ce mănâncă un copil isteţ”. Cu ajutorul lor, îi puteţi convinge pe cei mici şi mofturoşi să mănânce mai sănătos. […]

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate