Cartea Apocalipsei – 29 de moduri în care Planeta poate muri

Cartea Apocalipsei de Joel LevyV-a trecut vreodată prin cap că o simplă cremă de protecţie solară ar putea duce la moartea întregii planete? Dacă nu aţi văzut recent un film SF, bănuim că nu, însă scenariul acesta este departe de a fi considerat ficţiune.

Unele creme de protecţie au inglobate particule foarte fine, nanometrice, de titan, pentru a reflecta razele ultraviolete.

Nanotehnologia, ştiinţa care se ocupă cu studiul acestor particule nanometrice, este intens criticată pentru posibilitatea ca atomii manipulaţi în laborator să scape de sub control. Atunci ei s-ar autoreproduce şi multiplica nestingheriţi, iar partea proastă este că, odată ieşiţi din mediul lor artificial, sistemele de imunitate umane nu le-ar putea face faţă.

Nanotehnologiile ar transforma oamenii, animalele, plantele şi solul în nanomaşinării, apă şi gaze simple, iar pământul ar fi atunci acoperit de o imensă substanţă cleioasă, numită de oamenii de ştiinţă “clei cenuşiu”.

“Cleiul cenuşiu” este doar unul dintre cele 29 de scenarii despre sfârşitul lumii enunţate şi analizate de Joey Levy în Cartea Apocalispei. Unele scenarii au un grad mai mare de probabilitate, altele mai mic, ca cel de mai sus. Însă ritmul rapid al schimbărilor de pe Terra face ca toate să aibă aceeaşi caracteristică: să fie posibile.

Plasată între exageraţie şi scepticism, „Cartea Apocalipsei” propune cititorului un ghid ce îi arată care dintre ameninţările globale s-ar putea produce cu adevărat, care dintre ele ar fi catastrofale, dar şi cum ar putea unele dintre ele fi evitate. O incursiune care, cu siguranţă, vă va ţine conectaţi.

V-am convins să o citiţi? 😉

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Sună interesant!:D Trebuie să o citesc şi eu, mai ales acum, când toată lumea se teme de Apocalipsă.

____________________________________________________

http://love-for-books.blogspot.com/

Da, chiar suna interesant, sper sa nu fie pe scheletul „tehnic”, asa cum am mai vazut carti.

Deja o am pe wishlist.

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate