Autori americani pe Strada Ficţiunii

Pentru că este ziua naţională a Statelor Unite ale Americii, o dedicăm lecturării autorilor americani. Noi vă recomandăm patru, publicaţi în colecţia Strada Ficţiunii a Editurii ALLFA.

O educaţie costisitoare1. Nick McDonell s-a născut în 1984, la New York. Şi-a făcut studiile la prestigioasa universitate Harvard. A debutat la vârsta de 17 ani cu „Twelve”, roman publicat în 23 de ţări şi ecranizat în 2012 în regia lui Joel Schumacher. Nick McDonell a realizat reportaje în Irak, Afganistan, Mongolia, Sudan, Darfur şi la Cercul Arctic, pentru diverse publicaţii mari, ca Harper’s sau Time. Două dintre romanele sale, Doisprezece şi O educaţie costisitoare au apărut în colecţia Strada Ficţiunii.

Despre „O educaţie costisitoare” au scris Bookblog, 4arte şi Anca Tătucu. Despre „Doisprezece” – 4 arte.ro.

Oracolul din Stambul2. Michael David Lukas s-a născut în 1979, a studiat literatură comparată la Brown University şi scriere creativă la University of Maryland. A fost bursier Fulbright, a locuit în Turcia, Israel şi Tunisia.

Oracolul din Stambul este primul lui roman şi a fost tradus în Italia, Germania, Turcia, Serbia şi Ungaria.

Oracolului din Stambul i-a plăcut Mihaelei Anghel, Mihaelei de la Filme-cărţi.ro, dar şi Cristinei de la 4arte.ro.

 

 

Insomnia3. Charlie Huston este un cunoscut autor american de thrillere negre şi cărţi de benzi desenate. Este unul dintre puţinii autori care au vândut drepturile de ecranizare ale romanului de debut (Caught Stealing, 2004) chiar înainte de a fi semnat contractul de publicare cu o editură. În colecţia Strada Ficţiunii a fost publicat romanul „Insomnia”.

Despre epidemia de insomnie puteţi citi pe blogul nostru, scris pe Răzvan Ianculescu, pe blogul Andreei Vraja şi pe blogul lui Bogi.

Sus, în aer4. Walter Kirn s-a nascut in 1962. A absolvit Princeton University, cu o diplomă în literatura engleză, in 1983. A debutat la douazeci şi opt de ani, cu un volum de povestiri.  A publicat până acum cinci romane, printre care şi Sus, în aer, editat de Editura ALLFA anul trecut.

„Sus, în aer” a fost ecranizat în 2009 de regizorul Jason Reitman. George Clooney a jucat rolul principal. Despre „Sus, în aer” au scris Bookblog şi Bogy.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

multumesc pentru mentionare! o zi frumoasa pe teme americane tuturor 😀

Excelent!!! Ma bucur ca o editura s-a gandit la asa ceva. Chiar ma gandeam ca toata lumea se ocupa de prostii. Felicitari celor care au venit cu ideea!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Si noua ne-au placut „Do1spre2ece” http://www.4arte.ro/2012/05/07/do1spre2ece-un-drog-la-moda/ si „Oracolul din Stambul” http://www.4arte.ro/2012/05/28/oracolul-din-stambul-o-coborare-in-istorie-si-fantezie/ Chiar foarte mult. 🙂

Cristina, ne bucurăm că v-au plăcut. Mulţumim mult pentru linkuri, le-am introdus în articol 🙂

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate