Nou în colecţia Iubiri de altădată: "Ali şi Nino", de Kurban Said

"Ali şi Nino", de Kurban SaidEste posibil ca două civilizaţii extrem de diferite să coexiste? De răspunsul la această întrebare depinde fericirea unui cuplu din Baku, Azerbaidjan. Ali e fiul unui musulman, iar Nino – o tânără şi fermecătoare prinţesă gruzină.

Deşi cei doi se căsătoresc, diferenţele culturale şi religioase creează uneori tensiuni în relaţia lor, iar Ali se vede nevoit să apeleze la compromisuri. Povestea lor nevinovată de iubire e umbrită de frământările Primului Război Mondial şi de ameninţarea Revoluţiei Bolşevice. În curând, Ali pleacă să lupte, iar legătura lor va fi pusă la grea încercare.

„Slavă Domnului că noi suntem în Europa. Dacă am fi fost în Asia, de mult ar fi trebuit să port chador, iar tu nu mi-ai fi văzut niciodată faţa.“

Nino către Ali

Apărut în 1937, Ali şi Nino, de Kurban Said este considerat unul dintre cele mai frumoase romane de dragoste. A fost tradus în peste 30 de limbi.

„Ali şi Nino” face parte din colecţia Iubiri de altădată a Editurii ALLFA, divizia de literatură a Grupului Editorial ALL. Din colecţie mai fac parte: Fară dogmă, de Henryk Sienkiewicz, Poveste de dragoste, de Salom Alehem.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate