Adam şi Evelyn, un joc de-a mitul biblic

Adam şi Evelyn de Ingo SchulzeUn paradis domestic se destramă. Un bărbat şi o femeie – el croitor, ea chelneriţă – se alungă reciproc din propriul Eden, construit într-un oraş din Germania de Est. Bărbatul păcătuieşte, iar femeia află şi fuge, speriată de goliciunea cunoaşterii.

Ingo Schulze se joacă în “Adam şi Evelyn” cu mitul biblic, pe care îl transformă după bunul plac şi îl dublează cu mitul libertăţii anului 1989. Pentru că propria libertate devine un chin, femeia înşelată se agaţă de promisiunile Occidentului. Evelyn porneşte împreună cu un cuplu către Ungaria, unde se zvonea că s-au deschis graniţele cu Austria.

Rămas singur, Adam refuză să piardă femeia pe care o iubeşte. Pleacă după ea, hotărât să o aducă înapoi. Însă Evelyn muşcă şi ea din mărul interzis până atunci şi descoperă senzualitatea promiscuităţii. Nici Adam nu este lipsit de o prezenţă feminină; pe Katia o întâlneşte pe drum şi îi oferă aripa sa protectoare până la graniţă. Când Adam o ajunge din urmă pe Evelyn, hilarul situaţiei transformă romanul într-o (frumoasă) tragicomedie.

Vor reuşi Adam şi Evelyn să treacă peste infidelitate, dezamăgire şi gelozie şi să refacă perechea biblică? Răspunul îl puteţi afla citind cartea. “Adam şi Evelyn” de Ingo Schulze poate fi comandată de pe site-ul Editurii ALL, unde beneficiaţi de cel puţin 25% reducere dacă sunteţi membri în Clubul de carte ALL.

Despre autor
Ingo Schulze s-a născut în 1962 în Dresda, a studiat filosofia şi a lucrat în teatru, domeniu părăsit ulterior pentru o carieră în jurnalism politic. A debutat în 1993 cu un roman inspirat din timpul petrecut în Sankt Petersburg. A continuat cu romane şi cărţi de povestiri ce i-au adus numeroase distincţii naţionale şi internaţionale.

Romanul “Adam şi Evelyn”, publicat în 2008, i-a adus nominalizarea la Deutschen Buchpreis. Potrivit publicaţiei New York Times, Ingo Schulze este “unul dintre primii şase scriitori europeni”.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate