A treia cale: cum să rezolvăm cele mai dificile probleme ale vieţii

A treia cale, de Stephen R. Covey

Autorul bestsellerului Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace revine cu o nouă carte, ce ne arată cum să rezolvăm cele mai dificile probleme ale vieţii.

În A treia cale, Stephen R. Covey oferă modele şi aplicaţii practice pentru rezolvarea situaţiilor conflictuale din toate domeniile vieţii sociale. Găsirea celei de-a treia căi poate detensiona blocajele comunicaţionale şi comportamentale şi generează noi mentalităţi.

„A treia cale” dezbate situaţii concrete şi modele de succes atât din domeniul vieţii de familie (căsnicie, divorţ, creşterea şi educarea copiilor, pensionarea), cât şi din zona interacţiunilor sociale (tribunale, şcoală, afaceri, politică, securitate internă, diversitate etnică, negocieri în conflicte internaţionale, ecologie etc.).

Mesajul acestei ultime cărţi a lui Stephen R. Covey este, ca întotdeauna, unul optimist: în orice situaţie, oricât de dificilă ar părea, se poate găsi întotdeauna o cale care să depăşească soluţiile dihotomice.

„Există o modalitate de a rezolva cele mai dificile probleme cu care ne confruntăm, chiar şi pe acelea care par fără ieşire. Există o cale care trece aproape toate dilemele şi încercările profunde ale vieţii. Există o modalitate de a înainta. Nu îmi aparţine mie sau dumneavoastră. Este o cale superioară nouă. O modalitate mai bună, la care niciunul dintre noi nu s-a gândit până acum.

Eu o numesc a treia cale.”

Stephen R. Covey, p. 10

„Stephen R.  Covey selectează idei inspiraţionale din perspectiva numeroşilor gânditori care au obţinut rezultate pozitive prin dezvoltarea unor căi inedite de a ajunge la acorduri sau de a schimba percepţiile oamenilor, căi care, la rândul lor, au dus la rezultate care păreau imposibile.”

Steve Forbes, preşedinte şi editor-şef la Forbes Media

„A treia cale”, de Stephen R. Covey a apărut la Editura ALL.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

pare foarte interesanta cartea, am mai auzit multe lucruri bune despre Covey.

Interesant! Mi-ar placea sa o citesc si sa scriu o recenzie!

Mi-ar placea sa o am, cred ca toti avem nevoie sa stim ca in momentele de tensiune avem solutia de a ne detensiona sau debloca emotional, si sa continuam cu calm rezolvarea unei situatii aparent fara iesire. cred ca e cea mai potrivita pentru cei care au o perioada stresanta indelungata.

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate