5 cărţi de citit în această vară

Vara aceasta, fie că vă ascundeţi de soare la umbră, la munte, fie că vă bucuraţi în voie de el, la mare, la plajă, trebuie să aveţi neapărat o carte relaxantă alături. Noi avem cinci propuneri pentru voi, din colecţia Strada Ficţiunii a Editurii ALLFA.

Chemarea îngerului1. Chemarea îngerului, de Guillaume Musso

Într-un aeroport din New York, un bărbat şi o femeie fac, din greşeală, schimb de telefoane mobile. Abia la destinaţie îşi dau seama de încurcătură şi, cuprinşi de curiozitate, fiecare cercetează conţinutul telefonului celuilalt. Cei doi află că vieţile lor sunt legate printr-un secret pe care-l credeau îngropat pentru totdeauna…

O poveste care te face să visezi cu ochii deschişi. Guillaume Musso este un autor care-şi cunoaşte foarte bine cititorii.
Paris Match


Shantaram, volumul I2. Shantaram, de Gregory David Roberts

Gregory David Roberts spune povestea australianului Lindsay, unul dintre cei mai vânaţi oameni ai planetei. Dependent de heroină şi încarcerat pentru jaf armat, Lindsay evadează şi se stabileşte la Bombay, unde numele său va deveni Shantaram – adică ,,om al păcii”. Fără casă, familie sau identitate, Shantaram îşi face ucenicia în rândurile mafiei locale, o lume a cerşetorilor şi gangsterilor, a prostituatelor şi înţelepţilor, a luptătorilor şi actorilor.

Un talent uriaş… Gregory David Roberts a fost comparat cu toţi marii autori, de la Melville la Hemingway.
The Wall Street Journal

O recenzie puteţi găsi pe Bookblog.

Anticarul, de Julian Sanchez3. Anticarul, de Julian Sanchez

Un faimos negustor de antichităţi din Barcelona este găsit mort în magazinul său. Scriitorul şi fiul său vitreg vine în oraş ca să preia afacerea şi găseşte o scrisoare-testament, în care tatăl său îl îndrumă către un manuscris latinesc din secolul al XV-lea, niciodată tradus. După primele cercetări, Enrique află că tatăl său funcţiona ca o verigă de legătură între traficanţii de artă antică şi colecţionarii bogaţi.

Un roman delicios de plauzibil, cu personaje complexe, întâmplări captivante şi… doar o umbră de magie.
Library Journal

O părere despre roman găsiţi pe blogul Simonei Criste.

Lovebook4. Lovebook, de Simona Sparaco

După ce a fost părăsită în mod umilitor după o relaţie amoroasă de nouă ani, Solidea îşi conştientizează brusc condiţia: fără iubit, fără studii superioare, fără slujbă sau carieră de succes lucrând ca vânzătoare în papetăria înfiinţată de străbunicul ei. Totuşi, speranţa renaşte odată cu descoperirea Facebook-ului.

Cartea Norilor5. Cartea Norilor, de Chloe Aridjis

O tânără mexicană se îndrăgosteşte: nu de un bărbat fascinant, ci de un oraş frământat de istorie. Tatiana ajunge la Berlin după ce câştigă, în Mexic, un concurs de limbi străine – oraşul este un premiu, o nălucă, şansa de a scăpa de un destin deja hotărât. Dar oraşul poate fi şi mofturos, fragil, schimbător ca un amant.

Un roman profund emoţionant, al unei tinere scriitoare cu un imens talent.
Paul Auster

Despre „Cartea Norilor” puteţi citi pe Lumea Marea.

Aşteptăm şi de la voi sugestii de lecturi pentru vară.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Lovebook si Chemarea ingerului chiar imi doresc sa le citesc si eu .

Multumim pentru mentionare, ne onoreaza! O mica rectificare insa: e Lumea Mare 🙂

Abia astept sa mai citesc o carte de Guillaume Musso. Trebuie neaparat sa o comand 🙂

Primele trei carti sunt si in topul preferintelor mele. Dar as mai recomanda Mostenirea de Katherine Webb, Dom Casmurro de Machado de Assis si Nono de Renata Carageani. A, sa nu uit de formidabila 22 Britannia Road – dramatica dar atat de frumoasa…

dar de nu si ceva mai clasic?

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate