Topul celor mai bine vândute titluri la Bookfest 2015

Noutăți, prețuri speciale, cadouri, surprize, acestea sunt notele care au dat tonul atmosferei de la standul ALL la cea de-a X-a ediție a Salonului Internaţional de Carte Bookfest în perioada 20-24 mai 2015.

„Cum să te îndrăgostești”, de Cecelia Ahern  a fost cartea vedetă la Bookfest 2015. Romanele Ceceliei Ahern au fost publicate în 47 de țări și s-au vândut în peste 16 milioane de exemplare, iar revista Glamour apreciază acest volum apărut la Editura All într-o ediție specială, cartonată, drept „un roman măreț, care te poartă de la întuneric la lumină”.

Cum sa te indragostesti_Cecelia_Ahern

Trecând într-o noapte pe un pod din Dublin, Christine Rose întâlnește un străin: pe Adam, care se pregătea să se arunce în gol. Ca să-l convingă să se răzgândească, Christine îi propune un târg: dacă Adam își amână cu două săptămâni gestul disperat, ea o să-i arate că viața face toți banii. Noul roman al Ceceliei Ahern te ține cu sufletul la gură până la ultimul rând, oferind surpriză după surpriză şi… câteva reţete de viață care îţi fac sufletul mai bogat.

 „Petru cel Mare. Viaţa şi lumea lui”, de Robert K. Massie, a câştigat premiul Pulitzer în 1981 în cadrul secţiunii Biografii şi Autobiografii și a intrat în topul vânzărilor la Bookfest 10 imediat după apariția sa. Despre această lucrare New York Times notează cu entuziasm: „Fascinant! Captivant ca o poveste și mai fermecător decât multe alte romane”.

PETRU cel MARE

Impetuos și încăpățânat, generos și crud, afectuos și neiertător, Petru cel Mare este adus la viață în toată măreția lui. Robert K. Massie îi prezintă viaţa în detaliu şi evidenţiază evenimentele cruciale care au transformat un băiat într-o legendă, inclusiv călătoriile sale incognito prin Europa, curiozitatea sa de nepotolit faţă de obiceiurile occidentale, obsesia pentru mare şi constituirea măreţei flote ruseşti, modul în care a creat o armată de neînvins şi relaţiile sale cu cei pe care i-a iubit cel mai mult: Ecaterina, iubita sa tandră, şi Menşikov, prinţul fermecător şi lipsit de scrupule care a ajuns la putere prin intermediul prieteniei cu Petru.

„Exploratorii”,de Erin Hunter se află în topul celor mai căutate titluri din Galaxia Copiilor la această ediție a Salonului de carte Bookfest. 

Exploratorii_vol1-C1 Exploratorii_vol2-C1

Vol. 1, Începutul aventurii                                                  Vol. 2, Lacul Marelui Urs

Viața este o călătorie, nu o destinație. Trei urși tineri din specii diferite – polar, brun, grizzly – își conduc existența după această lege implacabilă. Cu toții au fost separați de familiile lor pe când erau încă pui și s-au străduit să învingă dificultățile vieții în sălbăticie. Destinul îi aduce împreună, le trezește spiritul de exploratori și îi forțează să funcționeze ca o echipă pentru a-și putea continua lupta pentru supraviețuire. În curând, vom primi vești de la Kallik, Lusa și Toklo despre călătoria care lor le va schimba viețile pentru totdeauna, iar copiilor le va stârni pofta de lectură.

„Echipa” Erin Hunter înseamnă șase autoare britanice, care în 2003 au pornit un proiect de cărți în serie pentru copiii de 10-14 ani. Personajele au fost alese în urma unor cercetări sociologice calitative și cantitative pe care un grup de psihologi și sociologi le-au desfășurat în școlile primare din Marea Britanie. Cele trei serii cuprind astăzi 48 de cărți, dintre care foarte multe au fost traduse în majoritatea țărilor europene și s-au bucurat de un succes enorm printre copii. În Galaxia Copiilor ne-am mai întâlnit cu Pisicile războinice și Supraviețuitorii.

„Arta de a găsi dreapta măsură. Cum să te bucuri de viață”, de Anselm Grün a deschis pofta cititorilor noștri pentru seninătate și echilibru în viață.  

Arta_dreapta_masura-C1

Alergăm în fiecare zi pentru a câștiga mai mult și pentru a ne simți mai mulțumiți. Avem sute sau mii de prieteni pe Facebook, casă, mașină, serviciu, dar cu toate acestea ne îmbolnăvim sufletește și trupește de nemulțumire. Dar cum să facem să fim mulțumiți? Anselm Grün, cel mai iubit autor de literatură spirituală din Germania, ne arată calea cea mai ușoară, învățându-ne cum să abordăm problemele vieții cotidiene pentru a fi mai senini, mai puțin stresați, mai sănătoși, mai mulțumiți și, desigur, fericiți.

Sub semnul lui Dylan, de Enrique Vila-Matas este un alt titlu din Strada Ficțiunii care s-a strecurat în topul celor mai vândute cărți la Bookfest 2015. Opera lui Vila-Matas a fost tradusă în peste treizeci de limbi, iar romanul „Sub semnul lui Dylan” a fost inclus de revista La Vanguardia în topul celor mai bune zece cărți publicate în limba spaniolă în 2012.

Vila-Matas - Sub semnul lui Dylan 2015

Vilnius este un tânăr de treizeci de ani care aspiră să fie un pierde-vară desăvârșit. Toată viața s-a aflat în umbra tatălui său, scriitor de succes, și a lui Bob Dylan, de care îl apropie o asemănare fizică. Vilnius se află într-o permanentă căutare: a autorului unui citat obscur și a celui care, poate, i-a ucis tatăl. Căutările îi poartă însă pașii spre un om care nu mai caută nimic, un scriitor care, deși a hotărât să se retragă de pe scena literară, întrezărește cu ajutorul lui Vilnius prilejul de a scrie cartea visurilor sale. Destinele celor doi se ciocnesc și se suprapun într-un „carnaval ironic și viclean“, care pune în scenă versatilitatea personalității noastre.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate