Romanul în care te-am întâlnit

„Aveam cinci ani când am aflat că o să mor”, asa își începe Jasmine povestea. Din dorința de a umple de sens fiecare clipă, înainte ca viața să ajungă inevitabil la termenul de expirare, Jasmine a lucrat ani de zile într-un ritm nebunesc, fără vreo zi de concediu medical, fără să se plângă, fără să primească avertismente. Mereu a fost însă prea obosită pentru a se ocupa de ea însăși, printre atâtea sarcini de serviciu. Acum, Jasmine are 33 de ani și a fost concediată cu șase săptămâni înainte de Crăciun. „Anul în care te-am întâlnit”, cel mai nou roman al Ceceliei Ahern proaspăt apărut la Editura ALL, te absoarbe cu totul în paginile lui, lăsându-te în compania unei eroine care, cu o sensibilitate remarcabilă, parcurge drumul anevoios de la omidă la fluture.Cecelia Ahern-Anul in care te-am intalnit

Situația în care se află Jasmine te emoționează și te obligă la reflecție în același timp. Conform contractului, ea primește în continuare salariul întreg și nu are dreptul de a se angaja în altă parte, ca să nu plece cu informații sensibile la concurență. Fără serviciu, este nevoită să facă față celorlalte îndatoriri ale vieții, pe parcursul acestei „vacanțe la grădină” care va dura nu mai puțin de douăsprezece luni. Mai presus de orice, trebuie să aibă grijă de sora ei, Heather, care suferă de sindromul Down și pe care a neglijat-o în ultima vreme. Abia acum deschide ochii către casa și grădina în care s-a mutat de patru ani și pe care nu a apucat să le descopere.

Deprimată, își exprimă revolta față de vecinul ei, Matt, un popular realizator de emisiuni radio, pe care îl detesta dintotdeauna, fără să fi avut ocazia de a-l cunoaște îndeaproape. Matt iubește în același timp două lucruri incompatibile: familia și alcoolul. Sub ochii lui Jasmine, viața lui se îndreaptă vertiginos spre eșec pe toate planurile. Astfel, în pragul Anului Nou se intersectează destinele a doi oameni. Amândoi se află la răscruce de drumuri. Pe măsură ce noul an își intră în drepturi, în nopțile cu lună și în zilele cu parfum de suburbie, o prietenie neașteptată se leagă între cei doi vecini.

Dar abia atunci când îl întâlnește pe Monday, un recrutor cu ochii verzi, sfredelitori, hotărât să îi ofere slujba ideală, Jasmine înțelege că viața ei o să se schimbe. Când vei fi parcurs și ultima pagină a acestei fascinante povești, te vei fi ales deja cu o porție zdravănă de poftă de viață.

„Anul în care te-am întâlnit” se mândrește cu Irish Book Award for Most Popular Fiction și se bucură deja de statutul de bestseller internațional, împărtășind soarta celorlalte romane ale Ceceliei. Cărțile ei au fost publicate în 47 de țări și s-au vândut în peste 16 milioane de exemplare.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Nu am citit încă nimic de Cecilia Ahern. Cred că ar fi cazul să încerc măcar un roman 😛

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate