Planeta Maxi Pixi din Galaxia Copiilor

Caracteristici fizice și explorarea planetei

Maxi Pixi este, pornind dinspre Soare, a treia planetă a Sistemului Solar, după Pixi și Pixi Știe-tot. Denumirea provine de la Pixi, cel mai simpatic spiriduș din Galaxie. În acest moment, cuprinde 4 cărți care au forma pătrată și cea mai mare latură dintre toate cărticelele Pixi: 15.7 cm. Nu am fi descoperit niciodată această planetă fără contribuția științifică remarcabilă a Prof. Dietrich Grönemeyer din Germania, medic renumit și autor de succes. Copiii care vizitează planeta Maxi Pixi se pot aștepta la o atmosferă compusă din informații utile și un mare procent de umor. Explorarea acestei planete nou descoperite ne poate aduce răspunsuri la întrebările arzătoare cu care se confruntă copiii dintotdeauna: De ce avem nevoie de oase? La ce ne folosesc diferitele organe? Ce se întâmplă cu ursulețul de jeleu după ce îl înghițim și ajunge în stomac? Dacă vă întrebați cine sunt locuitorii planetei Maxi Pixi, vă facem cunoștință cu gemenii Rosi și Erwin, personajele celor 4 cărți! Cei doi frați au 5 ani și sunt tare curioși să afle totul despre corpul uman.

erwin si rosi - Maxi PixiLor li se alătură Kanni, mama și tata, prietenii și… Doc, cel mai simpatic medic din Galaxie.

doc Maxi Pixi

 

Misiunea 1.1: Pe Rosi o dor dinții

Maxi Pixi. Pe Rosi o dor dintii

„Auauauauau!” Rosi nu poate dormi din cauza durerii de dinți. Săritor și grijuliu, Erwin încearcă să depisteze sursa durerii, dar mama decide că este absolut necesară o vizită la stomatolog. Din fericire, doctorița este o doamnă drăguță și nici nu este nevoie să folosească freza dentară. Ea le explică lui Rosi și Erwin că trebuie să se spele pe dinți de două ori pe zi după metoda MEI.

Misiunea 1.2: Erwin și-a luxat piciorul

Maxi Pixi. Erwin si-a luxat piciorul

„Au, au!” strigă Erwin ca scos din minți. A călcat strâmb la fotbal tocmai în momentul în care se pregătea să marcheze golul câștigător. Grijulie, Rosi examinează piciorul fratelui ei și constată că glezna este deja umflată și începe să se învinețească. Din fericire, cabinetul lui Doc este chiar după colț, iar simpaticul medic știe exact de ce are nevoie Erwin ca să se facă bine. Mai mult decât atât, le explică celor doi frați cum funcționează articulațiile și vasele de sânge.

Misiunea 2.1: Pe Rosi o doare burta

Maxi Pixi. Pe Rosi o doare burta

„Oh, oh, ooh, aah!” Rosi se ține deznădăjduită cu mâinile de burtă și nu se poate atinge de bunătățile de pe masă. Burta forfotește, se umflă și o doare din ce în ce mai tare. Tata îi spune că trebuie să meargă la Doc, simpaticul medic la care apelează Rosi și Erwin de câte ori îi doare ceva sau când vor să descopere lucruri noi despre corpul lor. Cei doi frați vor afla de la Doc cum funcționează digestia, care sunt alimentele recomandate și… care este leacul pentru durerea de burtă a lui Rosi.

Misiunea 2.2: Erwin tușește

Maxi Pixi. Erwin tuseste

„Nu, n-am chef”, așa răspunde Erwin invitației lui Rosi de a ieși afară pentru a se juca în zăpadă și începe imediat să tușească. Se simte foarte rău, noroc că gemenii știu la cine să apeleze în astfel de situații. Se îmbracă amândoi gros și pornesc spre cabinetul lui Doc. Nu numai că simpaticul medic descoperă cauza suferinței lui Erwin și leacul potrivit pentru el, dar în cabinet se incinge și o discuție despre dinozauri.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate