Pentru o lume mai bună, citește-le copiilor povești!

Harap Alb

Tinerii nu mai citesc. Românii, în general, citesc puțin. 22% dintre români nu citesc niciodată o carte, iar mai mult de o treime nu cumpără niciodată cărți (se arată într-un studiu IRES).

Din ce în ce mai conștiincioși, introducem în agenda zilnică probleme de toate mărimile și culorile. Practicăm cu spor stresul de performanță, dar rămânem cu restanțe la timpul petrecut în compania copiilor și a cărților de povești pe care le îndrăgesc. Titlurile din programa școlară se dovedesc de multe ori neatractive, iar în scurt timp apar și comentariile sau referatele obligatorii. Confruntarea cu lista de lectură se transformă într-o probă de rezistență din care copiii ies de cele mai multe ori dezamăgiți. Ca urmare, cu greu mai deschid o carte fără strângere de inimă.

Praslea cel voinic

În fruntea guvernului său proaspăt instaurat la inițiativa Editurii ALL, Prim-Ministrul Harap-Alb are puterea de a crea locuri de muncă pentru personajele poveștilor rămase fără job. Din postura de ministru al Finanțelor Publice, Prâslea cel Voinic garantează creșterea numărului de pagini citite pe cap de locuitor, iar ministrul Educației, Ileana Cosânzeana, face reforma învățământului introducând lectura de seară în programa obligatorie.

Ileana Cosanzeana

Campania CITEȘTE POVEȘTI! este inițiată de Editura ALL și realizată în colaborare cu agenția de publicitate NEXT Advertising şi Raluca Băraru. În încercarea de a repune în drepturi ora de lectură, ni se alătură părinți, profesori, experți în educație, jurnalişti și un guvern de poveste. Campania, al cărei slogan este Pentru o lume mai bună, citește-le copiilor povești!, are expunere outdoor, radio şi print. Vă invităm și în sediul de campanie din mediul online: facebook.com/citestepovesti!

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

[…] Next Advertising si Raluca Bararu (www.behance.net/RalucaBararu) au lansat recent campania “Citeste Povesti!”. Campania, al carei slogan este “Pentru o lume mai buna, citeste-le copiilor povesti!”, are […]

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate