Pe 16 martie celebrăm feminitatea cu „povești care pot schimba lumea”

Dragile noastre cititoare, vă așteptăm cu drag joi, 16 martie, ora 19.00, la ceainăria din incinta Librăriei Cărturești Verona. Vom depăna povești de gen feminin cu invitații noștri, le vom premia pe câștigătoarele concursului „Povestea ta poate schimba lumea”, vom lansa noua ediție a ziarului Women`s Journal și vă vom răsfăța cu surprize dulci și primăvăratice de la sponsorii noștri.

rsz_cover_final

Vor fi alături de noi, în calitate de invitați, Roxana Dumitrache, activistă feministă, Vania Limban, moașă, Alina Vîlcan, jurnalistă revista Glamour, și Andrei Crăciun, jurnalist. Ne vom bucura, de asemenea, de prezența cititoarelor care ne-au împărtășit experiențele și emoțiile lor în scris. Din multitudinea de texte pe care le-am primit, o echipă formată din editori-coordonatori, redactori și specialiști în comunicare din cadrul editurii le-a ales (cu mare dificultate, recunoaștem) pe cele care au cel mai mare potențial „de a schimba lumea” prin umor, sinceritate, deschidere, înțelepciune și asumare:

Premiul „Povești de gen feminin”: „În larg”, de Ana-Maria Tăgîrță 

Premiul Scriitoarelor: „Cu 20 de ani mai în vârstă”, de Marinela Florea

Premiul „În așteptarea iubirii”: „Alegeri”, de Raluca Iliescu

Premiul „Mama și copilul”: „Părinți de gemeni”, de Georgiana Tonef-Filip

Premiul „În căutarea fericirii”: „Crezi în spovedanie?”, de Maria Ionescu (pseudonim)

Premiul „Ideal feminin”: „Nuanțe de gri”, de Monica Rădulescu

Ne-am raportat în permanență la Margaret Catchpole (1762-1819), sursa noastră de inspirație pentru această campanie. Am căutat să scoatem la iveală poveștile unor femei simple, ca și ea, dar cu o viață (interioară) spectaculoasă. Vă reamintim că Margaret este eroina romanului inspirat din fapte reale În umbra eșafodului, de Carol Birch, publicat în colecția Strada Ficțiunii. A fost condamnată de două ori la moarte și a reușit să scape de fiecare dată. Faptele ei curajoase, multe săvârșite în goana calului, farmecul și spiritul ei liber i-au conferit un statut aproape legendar. Înainte să citiți poveștile Margaret-elor noastre contemporane, reunite într-o nouă ediție a ziarului Women`s Journal care va fi lansată la evenimentul de pe 16 martie, vă invităm să răsfoiți aici prima ediție.

Câștigătoarele vor primi cărți de la Editura ALL și daruri de la partenerii noștri: La Bibliothèque, Kandia, Primola, Helen Exley și Ceainăria Cărturești Verona. Le mulțumim lor și tuturor bloggerilor și jurnaliștilor care au popularizat campania.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate