Lumea așa cum o știi se poate schimba într-o zi

Dacă numele meu ar fi Sabrina și dacă într-o zi aș descoperi secretele nebănuite ale tatălui meu, viața mea și a familiei mele s-ar schimba pentru totdeauna. Dacă aș fi Alice și dacă într-o bună dimineață m-aș trezi pe o bancă din Central Park lângă un necunoscut de care am fost legată cu cătușe, iar cămașa mi-ar fi pătată de sânge și n-aș avea nicio idee despre cum am ajuns acolo, viața mea s-ar întoarce pe dos. De fapt, sunt doar o cititoare încântată că voi putea citi în curând romanele „The Marble Collector” („Colecționarul”), de Cecelia Ahern și „Central Park”, de Guillaume Musso. Editura ALL va publica în cursul anului 2016 aceste cărți mult așteptate .

Cecelia Ahern - Colectionarul        Musso - Central Park

Pe coperta originală a romanului Ceceliei, descrierea „A forgotten childhood. A discovered life” vorbește în numele conținutului, anticipând o poveste emoționantă. Romanul lui Musso promite o poveste aproape imposibilă despre o femeie și un bărbat care, deși n-au nicio amintire din noaptea care tocmai s-a încheiat, n-o vor putea uita curând. Talentul de a scoate la lumină ceea ce oamenii se străduiesc să ascundă după perdele opace a facut din Cecelia creatoarea celor mai surprinzătoare povești despre relațiile dintre oameni, iar în ceea ce îl privește pe Musso, numai curiozitatea de nestăpânit a cititorului care întoarce una după alta paginile cărților lui poate întrece gustul pentru suspans al autorului. Sunday Express scrie că „Ahern face jocurile în cel mai inteligent mod cu putință, oferindu-ne lecții de viață care ne pun serios pe gânduri”, iar Le Parisien notează că Musso este un scriitor fără cusur, isteț ca un vulpoi, care își merită pe deplin renumele de cel mai iubit romancier francez al momentului.

Suntem deja obișnuiți cu eroinele Ceceliei care duc o viață monotonă, până când… Sabrina Boggs nu face excepție. Într-o breșă creată în rutina de zi cu zi, Sabrina găsește printre lucrurile tatălui ei indicii care o conving că omul pe care credea că îl cunoaște atât de bine este de fapt un străin. Amintiri, povești și oameni apăruți parcă de niciunde o pun pe Sabrina față în față cu adevărul șocant într-o situație în care nu avea nici cea mai mică bănuială că se confruntă cu o minciună. Spre surprinderea cititorilor ei, Cecelia reușește să demonstreze că, uneori, deciziile noastre aparent neînsemnate pot avea o influență covârșitoare asupra vieții celor din jur.

Cecelia - Colectionarul

Alice este o tânără polițistă franțuzoaică, iar Gabriel este un pianist de jazz american. Pare imposibil, dar, cum Musso nu este intimidat de limitările în timp și spațiu, cei doi se trezesc la 8 dimineața legați cu cătușe unul de altul pe o bancă din Central Park, New York, în condițiile în care, cu o noapte înainte, Alice a fost cu prietenele ei pe Champs-Elysees la o petrecere, iar Gabriel a cântat la pian într-un club din Dublin. Și, dacă până acum nu au suficiente motive să se alarmeze, Alice are cămașa pătată de sânge și din arma ei lipsește un glonț.

ob_464ee8_musso-central-park

Scânteia pentru „The Marble Collector” s-a aprins de la expresia „I`ve lost my marbles” („Mi-am pierdut mințile”) care îi vine destul de des la îndemână Ceceliei în viața stresantă de mamă a doi copii. În ceea ce îl privește pe Musso, imaginea unei femei și a unui bărbat mergând unul lângă altul legați cu cătușe îi stăruia de ceva vreme în minte. Ideea i-a venit în timpul unei călătorii în Hong Kong. A scris imediat începutul romanului, dar a trecut peste un an și jumătate până să își dea seama cum să îi scoată din încurcătură pe Alice și Gabriel fără să apeleze la trucuri și vrăjitorii.

Acestea sunt lecturile fierbinți de pe lista de așteptare a lui 2016. Toate detaliile despre cele două apariții vor fi disponibile aici, pe site-ul editurii și pe pagina de Facebook. Până atunci, să nu subestimăm puterea suspansului…

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate