Introducere în știința fericirii

Psihologa Hedi Hoka a întocmit un ghid al femeii de nota 10 – mesajul cheie este acela că fiecare femeie poate descoperi știința fericirii, singură sau căsătorită, cu sau fără copii, indiferent de vârstă, de cariera pe care o are și de valoarea genții pe care o poartă. Din seria de sfaturi practice, sclipiri de umor și informații inedite din carte, am extras două exerciții pentru acasă pe care le puteți face în pauza dintre capitole.

Iubesc sa fiu femeie - Hedi Hoka

Împrietenește-te cu corpul tău!

Pune alarma să sune peste 20 de minute. Stai goală în fața oglinzii și uită-te la tine fără să te judeci sau să te critici. Bucură-te că ești în viață și fii gata să descoperi persoana care ai putea deveni. Acesta este cel mai greu exercițiu! Pentru că în momentul în care te vei vedea goală în fața oglinzii o serie de gânduri negative îți vor năvăli în minte. Nu le judeca, lasă-le să vină. Cum vin, așa și pleacă. Lasă-le să plece. Iar tu gândește doar că a-ți iubi corpul este un vot câștigat pentru ființa ta.

Trăiește în prezent!

Conștientizarea deplină a stării tale prezente se numește mindfulness.

Ce trebuie să faci pentru a intra în această stare?Este foarte simplu : trebuie să stai liniștit, pur și simplu, cel puțin zece minute fără să te gândești la nimic. Iar în cazul în care gândurile hoinăresc prin mintea ta, trebuie să le lași să plece, fără să le judeci. În tot acest timp, îți concentrezi atenția pe respirație. Respirația este foarte importantă, pentru că ea face legătura dintre minte și corp. Spre deosebire de alte tehnici de respirație, în mindfulness nu există o tehnică anume. Pur și simplu ești atent la felul în care inspiri și expiri.

Practic, ce se întâmplă: prin conștientizarea stării tale poți influența sistemul nervos autonom, iar starea de stres scade. Cu cât înveți mai mult să trăiești în prezent, cu atât vei fi o persoană mai echilibrată, plină de energie și resurse.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate