Grupul secret al cititorilor războinici

75 de elevi români se întâlnesc în fiecare zi într-o comunitate închisă din mediul online, la adăpostul unui manifest care începe cu „Dragi războinici” și cuprinde reguli precum „Vă rugăm să scrieți căt mai corect posibil, iar greșelile strecurate să fie corectate” sau „Vă rugăm să nu vă certați! Nu vă ajută la nimic”. Grupul Pisicile Războinice Ro a fost înființat pe Facebook de fanii  din România ai seriei de cărți „Pisicile războinice”. De fapt, aceste volume pentru copii au creat un adevărat fenomen internațional. S-au vândut în 14 milioane de volume în peste 20 de țări și au fost incluse pe lista New York Times a celor mai vândute titluri. Războinicii sunt, așadar, cititorii care au câștigat bătălia cu sutele de pagini ale romanelor semnate de Erin Hunter. Pe grup, fanii acestor senzaționale cărți de aventuri postează desene cu eroii lor preferați, organizează concursuri cu premii simbolice realizate de ei înșiși, se joacă interpretând la alegere rolurile personajelor, comentează noile apariții și își folosesc imaginația încercând să reconstituie lumea pisicească.

Pisicile Razboinice

Cărțile surprind aventurile a patru clanuri de pisici sălbatice care conviețuiesc în pădure de generații întregi, departe de oameni. Au un cod al onoarei și prețuiesc loialitatea. Se antrenează ca războinici pentru a-și proteja Clanurile. Se vindecă de boli cu remedii naturiste. Respectă legile statornicite de înaintași. Sunt ghidați în acțiunile lor de spiritele strămoșilor războinici, reuniți în Clanul Stelelor. Fascinant este că aceste cărți reușesc să dezvăluie în cel mai creativ mod cu putință visurile de grandoare pe care le poate nutri fiecare motan pe care copiii s-au obișnuit să îl vadă torcând mulțumit pe preșul de la ușă sau chiar pe birou, lângă ei, acompaniindu-i la teme. Practic, nici Roșcovanul nu era la început mai mult decât un biet pisoi de casă, dar, în ciuda prejudecăților din clan legate de pisicile domestice, Roșcovanul primește numele Labă de Foc și devine astfel ucenic al Clanului Tunetului. Nimeni nu se aștepta, dar fostul pisoi de casă va dovedi că este mai viteaz decât pisicile care trăiesc dintotdeauna în sălbăticie. Astfel, după mai multe confruntări, Labă de Foc a primit titulatura de războinic al Clanului Tunetului și numele lui s-a schimbat în Inimă de Foc.

Cu ocazia apariției celui de-al treilea volum al seriei „Pisicile războinice”, numit „Pădurea secretelor”, i-am provocat pe războinicii literelor să îi scrie câte o scrisoare eroului lor, Inimă de Foc. Cine spune că cei mici nu se mai regăsesc în lumea cărților greșește. Nu numai că urmăresc acțiunea și se împrietenesc cu personajele, dar copiii învață cu drag lecții de viață importante și ne inspiră și pe noi. Data viitoare când vom ezita să deschidem cartea începută, din lipsă de timp, de oboseală sau din orice alt motiv, ar fi frumos să ne amintim mesajele acestor copii pentru personajul lor preferat.

Dragă Inimă de Foc,

Mă bucur că pot să îți spun părerea mea despre tine. Îți iubesc curajul prin care ai decis să renunți la confortul de pisoi de casă și ai ales să devii o pisică sălbatică… Apreciez mult că ai crezut în tine când celelalte pisici te tachinau și le-ai dovedit că le poți întrece și că nu contează unde ești născut, ci unde trăiești! Faptul că ai luat mereu decizii bune sau mai puțin bune a însemnat că ai încredere în forțele proprii și asta mă inspiri și pe mine să fac!
Acum că am aflat de apariția celei de-a treia cărți, eh… am fost așa de fericită că îmi venea să mă bag într-un dulap și să chițăi. Am căutat cu disperare data, locul premierei… TOT! Am fost așa fericită că am început să îmi fac povești… și să sper că mă voi muta în America ca să cumpăr toate cărțile, apoi să îmi cumpăr un translator foarte bun și să îi dau bice. De fiecare dată când văd o pisică, gândurile îmi zboară la noua carte… Odată, eu și Anna am mers în pădure și ne-am dat nume de pisici, alergând printre copaci în căutare de inamici și hrană!
Am un ultim mesaj pentru tine, drag prieten: SUFLETELE RĂPOSAȚILOR LUPTĂTORI VITEJI FIE CU TINE, SUFLET NOBIL!

Sandra

P.S: În curând o să am un pisoi mic și roșcat pe care o să îl cheme Roșcovanul, în onoarea a ceea ce ai fost… și a ceea ce ai devenit! Jur pe toate pisicile din clanul Tunetului că o să îl instruiesc să fie viteaz și drăgăstos, exact ca o pisică războinică adevărată!

***

Dragă Inimă de Foc,

De la începutul aventurii tale, ca Roşcovanul, până acum, la rangul tău de războinic, chiar mai departe, te voi susține cu sufletul la gură judecând cu înțelepciune lecțiile pe care le primești sau le dai mai departe. Întotdeauna ai fost mai… „special” și Stea Albastră a văzut în tine ceva special, la fel și noi! Credem în judecata și simțurile tale. Chiar dacă vin vremuri grele peste Clan, iar mulți mari războinici se alătură Clanului Stelelor… tu ești puternic pe dinafară și plângi în sufletul tău. Cu toții o facem. Ești un exemplu! Un exemplu de urmat nu numai de noi, cititorii, ci și de prietenii și duşmanii tăi.

Cu sinceritate,
Adriana

***

Dragă Inimă de Foc,

Aceasta este o scrisoare nu numai de mulțumire, ci și de recunoștință. Uite ce am de spus: Pisicile Razboinice mi-au schimbat viața! Vorbesc serios. Tu, alături de marii războinici, mi-ai arătat că viața nu este roz tot timpul, ci uneori chiar neagră. Din păcate, nu totul are un final fericit. Dar cu ajutorul prietenilor poți trece peste toate greutățile. Tu m-ai învățat că ceea ce îți dorești cu adevărat poate prinde aripi, cu multă muncă și voință.

La început erai doar un pisoiaș prostuț, care avea o locuință caldă și mâncare multă. Dar, cu toate astea, știai că nu ești făcut pentru viața asta monotonă. Ceva te-a atras, și anume viața sălbatică, pădurea. Și acum ți-ai îndeplinit visul: să fii liber și cunoscut! Mă bucur și te admir mult pentru acest lucru!
Mult succes în continuare! Să pui clanul pe primul loc mereu! Abia aștept să văd evoluția ta în Volumul 3, Pădurea Secretelor!

Cu multă prietenie și respect,
Ana, ucenica și marea ta fana

***

Dragă Inimă de Foc,

Sunt așa de încântată că a apărut volumul 3 din Pisicile Razboinice! Abia aștept să îl citesc. Primele două volume le-am citit pe nerăsuflate. Au fost pur și simplu Uimitoare! Când ai intrat în Clanul Tunetului erai doar o pisică de casă bleguță. Datorită antrenamentelor, traiul alături de clan și încercările de a supraviețui te-au maturizat foarte repede și au făcut din tine un războinic demn de numele lui: Inimă de Foc!

Citindu-ți aventurile nu doar m-am distrat, dar am învățat și niște lucruri esențiale pentru viață. Când ai hotărât să renunti la viața ta comodă și sigură de pisoi de casă pentru o viață nouă, periculoasă, despre care nu știai aproape nimic, mi-ai arătat că schimbările pot fi prielnice dacă îți dorești cu adevărat să le faci, dar și că nu trebuie sa fii nechibzuit în alegeri pentru că apoi nu mai poți da înapoi. Când ai hotărât că este mai bine ca Labă Neagră să plece departe de clan, lângă o pisică singuratică, m-ai învățat că pierderea unei persoane foarte dragi este inevitabilă, foarte dureroasă, DAR poate fi și folositoare. Ești un războinic model pentru toți. Perseverența și fidelitatea ta te vor face un secund de încredere, iar apoi un lider de neînlocuit. Viitorul Stea de Foc, singurul care va putea salva clanul!

M-am tot gândit ce să te întreb… Trebuie să fie ceva ce nu pot afla din carte, ceva ce îmi poți spune doar tu. Ce regulă nu îți place din Codul Războinicilor? Ce ai schimba la regulile după care trăiești? Până ne reîntâlnim în Volumul 3, te admir și îți urmez exemplul!

Cu multă dragoste și respect,

Cristina

***

Dragă Inimă de Foc,

Te consider un exemplu pentru toate pisicile. Îți admir curajul, loialitatea, dibăcia, viclenia și toate celelalte calități. Ești un exemplu pentru fiecare cititor. Ești un personaj uimitor: o combinație între o pisică adevărată și o pisică de basm! Îți citesc aventurile cu atâta plăcere și satisfacție, încât văd povestea în imaginația mea. Pur și simplu iubesc această carte! Pisicile Războinice mă fac să mă duc într-o lume dintre realitate și fantastic. Tu și celelalte pisici sunteți extraordinare!

Mă bucur că te-ai împăcat cu Dungă Cenușie înainte de sfârșitul volumului 2. Abia aștept să citesc următorul volum; am așteptat atât de mult să apară! Știi cum mă simt? Gândește-te că tu ai fi ținut în cușcă un an întreg fără vânat proaspăt, fără libertate, fără sălbăticie, fără clan. Când ai fi eliberat nu ai ști în ce parte să fugi mai întâi! Ai simți o bucurie uriașă că poți vâna din nou! Bucuria aceea o voi simți și eu când, în sfârșit, voi putea avea în mâini volumul 3.

Sper ca în continuare să rămâi alături de clanul tău. Abia aștept să văd cum îți vei antrena nepotul, Labă de Nor. Abia aștept să văd cum vei dejuca planurile malefice ale îngrozitorului trădător Gheară de Tigru. Mai pe scurt, abia aștept volumul 3. Știu deja că este o carte uimitoare; știu că voi petrece zile extrem de uimitoare citind paginile ca de aur ale acestei cărți. În final vreau să te întreb: De ce îți este cel mai frică sau de cine? Și de ce? Mă bucur că ți-am putut scrie. Voi citi mereu Pisicile războinice și îmi vei fi mereu un exemplu.

Cu tot respectul meu de războinic,

Mara

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate