Imaginează-ți cum ar fi să închizi cartea pe care o citești seara în pat, să îți lași subconștientul în grija viselor și să te trezești de dimineață nerăbdător să afli ce îți va oferi ziua respectivă! Gândește-te cum ar fi să ai suficientă încredere în forțele tale, astfel încât să poți bifa toate obiectivele care par idealiste într-un articol de self help, dar care ți-ar prinde atât de bine odată îndeplinite! Dacă vrei să îți creezi această viață, întoarce-te la începutul articolului. Îți prezentăm în continuare două titluri care odată instalate pe noptiera ta îți vor dărui o imagine senină a prezentului și o perspectivă optimistă asupra viitorului.
„Life coaching. 10 pași esențiali pentru a-ți transforma viața” conține un set de instrucțiuni clare care te vor ajuta să îți explorezi mai mult sinele și să îți îndeplinești obiectivele în viață. Dacă vrei să îți transformi viața și să devii mai fericit, mai încrezător și mai puternic, urmează cei 10 paşi concreţi şi eficienţi prezentați de Annie Lionnet în această carte. Ei funcționează cu adevărat atunci când ne dorim o schimbare majoră sau când ne hotărâm pur şi simplu să preluăm controlul asupra propriei vieţi. Indiferent de provocările pe care le-ai întâmpina în relațiile tale, la serviciu sau în familie, vei găsi întotdeauna o modalitate de a acționa din perspectiva acceptării și vei avea dorința de a învăța și de a te dezvolta pornind de la acele experiențe. „Life Coaching” este deopotrivă un antrenor al minții și o lectură plăcută.
„Primul pas către schimbarea vieții tale este de a decide că ești pregătit și dornic să îți propui să devii cea mai bună versiune a ta. Acest lucru înseamnă să crezi că merită să-ți trăiești viața la maximum și că nu dorești să te mulțumești cu locul doi. Acest angajament față de tine însuți creează un „cerc vicios”: cu cât îți dorești mai mult să fii cel mai bun cu putință, cu atât te vei simți mai energic și mai inspirat. Acest lucru va duce, la rândul său, către o încredere mai mare în propria capacitate de a produce această schimbare. Convingerile pozitive creează experiențe pozitive.”
„Terapia Cognitiv Comportamentală” (TCC) îți oferă cele mai eficiente instrumente pentru a înțelege mecanismele gândirii și pentru a învăța cum să le controlezi. Până acum câțiva ani, terapia era asocitată de obicei cu canapele și lacrimi, cu tăceri meditative, cu dezgroparea dureroasă a amintirilor din copilărie și a fanteziilor ascunse. Aceste prejudecăți au ajuns însă la un sfârșit odată cu apariția terapiei cognitiv-comportamentale, noua tehnică terapeutică prin conversație căreia psihoterapeutul Stephen Briers îi dedică cartea de față. Cu ajutorul acestui instrument prețios, îți vei conștientiza problemele și vei reuși, pas cu pas, să le elimini din viața ta. Ascultă vocea rațiunii tale, aceea care te ajută să desparți gândurile de sentimente. Încearcă să înțelegi emoțiile care te forțează să acționezi într-o anumită direcție. Schimbându-ți comportamentul prin terapie îți vei îmbunătăți întreaga viață.
„Nu are niciun rost să încerci să-ți negi gândurile negative prin sfidare, afirmând că opusul lor reprezintă realitatea. Trebuie să-ți găsești o poziție echilibrată, pe care să o simți ca fiind realistă. Nu are rost să înlocuiești o distorsiune cu alta: „Sunt cel mai bun în tot ceea ce fac” nu este un contraargument potrivit pentru o convingere profundă de genul „Nu mă pricep la nimic”, deoarece este puțin probabil că o să te poți convinge pe tine sau pe altcineva de acest lucru. O poziție precum „Niciun om nu este bun chiar la toate, iar eu fac bine multe lucruri” reprezintă un răspuns cu potențial mai mare, mai ales dacă se bazează pe o analiză conștientă și obiectivă a exemplelor de diferite abilități și talente pe care le ai.”