Fascinația celor trei tărâmuri

În aglomerația de stele, pagini fermecate și aventuri misterioase unite de forța gravitațională a pasiunii pentru lectură, Galaxia Copiilor cuprinde în structura ei complexă și trei tărâmuri nemaiîntâlnite în nicio altă galaxie: cel al pisicilor războinice, al câinilor supraviețuitori și al urșilor exploratori.

Erin Hunter

Știați că timp de generații întregi, mai multe clanuri de pisici sălbatice au conviețuit în pădure după legile statornicite de strămoșii lor războinici? Orânduirea firească a acestui tărâm s-a destrămat când s-au întețit atacurile Clanului Umbrelor asupra Clanului Tunetului, provocând moartea misterioasă a unui războinic după altul. Roșcovanul se înarmează cu o atitudine defensivă și le propune o alinață de nerefuzat cititorilor de peste 9 ani:

Pisicile razboinice FINAL

„Ca mulți alții, la început am fost și eu un biet pisoi de casă. Dar nimeni nu își imaginează ce visuri de grandoare nutrește un motănel în timp ce toarce liniștit pe preșul lui din fața ușii. Miau! Cine vrea să se aventureze în pădure alături de mine? Să trăim viața pisicilor sălbatice, să ne conducem după codul lor de onoare și să învățăm să apreciem loialitatea mai presus de orice! Nu mă tem câtuși de puțin de Clanul Umbrelor. Iar acum, că sunteți alături de cel mai viteaz dintre motani, nici voi nu mai aveți vreun motiv să vă temeți.”

Lumea nu va mai fi niciodată la fel după Marele Mârâit – așa s-ar numi un cutremur devastator văzut prin ochii unui cățel. Pământul s-a despicat într-un mod înspăimântător, iar toate labele-lungi – seminția omenească – au dispărut. Hrana este aproape imposibil de găsit, apa e otrăvită, iar dușmanii mișună la tot pasul, dar câinii se specializează în arta supraviețuirii. Sunteți pregătiți să ascultați mărturia unuia dintre supraviețuitori?

Supravietuitorii 1c

„Hai, noroc! Norocel mă și numesc! Nu mă grăbesc să mă împrietenesc cu voi pentru că sunt un câine singuratic. Încerc să mă descurc singur în jungla orașului, bazându-mă pe instinctele mele și ținându-mă departe de haite. Dar în straniile condiții de după Marele Mârâit, pericolele pândesc la tot pasul, iar schimbările sunt inevitabile. Cine vrea să fie alături de mine într-o aventură extraordinară? Ham, ham!”

Legea de căpătâi a celui de-al treilea tărâm spune că viața este o călătorie, nu o destinație. Trei urși tineri din specii diferite – polar, brun, grizzly – își conduc existența după această lege implacabilă. Cu toții au fost separați de familiile lor pe când erau încă pui și s-au străduit să învingă dificultățile vieții în sălbăticie. Destinul îi aduce împreună, le trezește spiritul de exploratori și îi forțează să funcționeze ca o echipă pentru a-și putea continua lupta pentru supraviețuire. În curând, vom primi vești de la Kallik, Lusa și Toklo despre călătoria care lor le va schimba viețile pentru totdeauna, iar copiilor le va stârni pofta de lectură.

Exploratorii 1c

„Pisicile războinice”, „Supraviețuitorii” și „Exploratorii” sunt trei serii de romane pentru copii inspirate de J. R. R. Tolkien, J. K. Rowling sau William Shakespeare care poartă semnătura Erin Hunter. De fapt și de drept, Erin Hunter nu este un autor, ci sunt 6 la număr! Kate Cary, Cherith Baldry, Tui Sutherland, Gilian Phillip, Inbali Iserles și Victoria Holmes sunt numele scriitorilor incredibil de talentați reuniți sub acest pseudonim. Popularitatea „Pisicilor războinice” a depășit orice așteptări: cărțile s-au vândut în mai mult de 14 milioane de volume în peste 20 de țări și au apărut pe lista de New York Times a celor mai vândute titluri.

Războiul, politica, iubirea sau conflictul religios nu lipsesc dintre temele abordate. Acțiunea se naște la întâlnirea mai multor destine și prin dezvoltarea impresionantă a personajelor la limita dintre bine și rău. Roarr!

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate