Eu vara citesc

Vara citim mai mult pentru că ne așezăm la adăpost de tumultul vieții de zi cu zi, devenit din ce în ce mai insuportabil sub soarele arzător al spațiilor urbane.  Dar, întâi și întâi, pregătim echipamentul corespunzător pentru vacanță. În continuare, vom urmări pledoariile a trei romane nou-nouțe din colecția Strada Ficțiunii – vor să ne convingă că sunt partenerii ideali pe iarbă verde sau la plajă, sub cerul senin al zilelor de vară.

Toate trei prezintă în cor primul argument de-a dreptul răcoritor pentru buzunarele noastre: până pe 31 august, ne asteapta pe site-ul www.all.ro cu un preț cu 50% mai light.

vara

Mai vorbăreț din fire, „Roman pentru doamne” preia primul cuvântul:

Viewegh - Roman pt doamne v3

Vă ademenesc cu „ușurătatea“ unei proze pline de umor – cum ar putea fi altfel povestea a două femei aflate în perpetua căutare a iubiților perfecți – și vă promit solemn că între paginile mele veți găsi toate elementele care fac o carte să fie greu de uitat. Autorul meu, Michal Viewegh, este unul dintre cei mai populari scriitori cehi contemporani și cel mai bine poziționat în topul vânzărilor. Cărţile lui, printre care sunt entuziasmată să mă număr și eu, s-au vândut în peste un milion de exemplare şi au fost traduse în peste 20 de limbi.

Nici „Ușa” nu se lasă mai prejos:

Usa-C1 (1)

Poftiți, dragi cititori! V-am pregătit o poveste inteligentă și emoționantă despre prietenia neobișnuită dintre o tânără scriitoare și menajera ei. Povestea a fost ecranizată în 2012 în regia lui István Szabó, cu Helen Mirren, actriță distinsă cu premiul Oscar, în rolul menajerei. Dacă nu aveți încredere în mine, sunt convinsă că numai câteva rânduri din New York Times vă vor convinge să ma treceți degrabă în fruntea listei de lecturi pentru vacanta: „Relația dintre cele două femei evoluează pe scena unei singure străzi din Budapesta mijlocului de secol 20, dar este extrem de grăitoare în contextul larg al umanității aflate în căutarea iubirii depline și necondiționate.”

Mai timidă, ca o carte de debut, „Parcul cioburilor” își prezintă și ea punctul de vedere:

Bronsky - Parcul cioburilor 2015

Haideți să vă fac cunoștință cuSașa Naimann, o tânară rusoaică de șaptesprezece ani care trăiește în Berlin și este eroina unei povești enigmatice, pătrunzătoare și profund conectate la pulsul lumii în care trăim! Veți recunoaște în vocea Sașei vocile multora din generația ei și vă veți bucura să descoperiți esența a ceea ce înseamnă să ai 17 ani în vremurile noastre. Dacă încă aveți îndoilei, țineți cont că Der Spiegel m-a numit nici mai mult nici mai puțin decât „cel mai incitant debut al sezonului”.

Lectură de vacanță plăcută!

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate