De la „Central Park” la „Ghidul femeii de succes”: TOP 10 vânzări editura All la Bookfest 2016

Top 10Și a fost încă o ediție Bookfest. Una în care oamenii, cititori pasionați sau ocazionali, au lăsat toate celelalte activități deoparte și, vreme de cinci zile, au luat calea acestei adevărate Mecca a culturii românești care este Salonul de carte Bookfest. Sigur, varianta ei din prima parte a anului, cea de după care se deschide oficial vacanța de vară urmând ca versiunea ei tomnatică să-și deschidă porțile în cadrul celuilalt eveniment literar major, pe numele său Târgul de carte Gaudeamus.

Cât privește cărțile editurii All care au fost preferate de cititori, le puteți descoperi în cele ce urmează într-un TOP 10 care vă poate da o idee despre tendințele literare ale anului în curs. Și nu numai.

Central_Park-C11. Fără rival pe prima poziție, confirmând încă o dată apetitul cititorilor români pentru cel mai bine vândut autor francez… cine altul decât Guillaume Musso, autorul romanului „Central Park”, cel care a început să poposească pe mesele de lectură ale publicului român încă dinainte de începerea Salonului de carte Bookfest 2016. Și care spune, folosindu-se de un suspans greu de rivalizat, povestea polițistei Alice și a jazzman-ului de care aceasta se trezește legată cu cătușe într-o frumoasă zi însorită tocmai în celebrul Central Park din New York. Cât despre provocările la care au de răspuns cei doi pe parcursul acțiunii, ei bine… nu vă vom da foarte multe detalii, invitându-vă să le descoperiți voi înșivă. Precum și, bineînțeles, motivele pentru care cititorii au cumpărat acest titlu în număr atât mare.

Pisicile_razboinice-vol4-C12. Un alt titlu care nu are cum să fie o surpriză în acest top: cum altfel, un volum din celebra serie Pisicile războinice, de Erin Hunter – „Furtuna”. Cât despre surprizele care vă așteaptă în această carte, vă spunem doar atât: de generații întregi, patru clanuri de pisici sălbatice conviețuiesc în pădure, departe de oameni. Au un cod al onoarei și prețuiesc loialitatea. Se antrenează ca războinici pentru a-și proteja Clanurile. Respectă legile statornicite de înaintași. Sunt ghidați în acțiunile lor de spiritele strămoșilor războinici, reuniți în Clanul Stelelor. Dar iată că vara sosește cu noi provocări pentru Inimă de Foc. Ucenicul lui, Labă de Nor, face un gest necugetat mergând la oameni după mâncare și este răpit pe loc. Dar pericolul abia acum urmează. Canicula devine din ce în ce mai puternică și un incendiu devastator cuprinde pădurea, distrugând tabăra Clanului Tunetului.

Sub_acoperire-C13. Cel de-al treilea titlu care completează podiumul acestei ediții Bookfest este unul din cu totul alt registru: „Sub acoperire. Povestea adevărată a poliției secrete din Marea Britanie”. Această carte-document, ai cărei autori sunt Rob Evans și Paul Lewis, are puterea de a ne schimba perspectiva asupra lumii în care trăim, reunind cele mai șocante întâmplări din activitatea ofițerilor de poliție sub acoperire. „Acoperiții“ lui Rob Evans și Paul Lewis – subiect cu o destul de mare notorietate și în România zilelor noastre, de altfel – nu sunt angajați ai Scotland Yard-ului, ci ai poliției. Nu sunt spioni, ci polițiști detașați într-o unitate specială, menită să lupte împotriva „extremismului intern“. Ei au misiunea să devină membri ai unor organizații susceptibile de a organiza manifestații de stradă în cauze de tot felul, precum încălzirea globală, drepturile animalelor, globalizarea, poluarea sau chiar denunțarea abuzurilor poliției.

Ultimul_vis_al_Cleopatrei-C14. Istoria romanțată a celei mai faimoase regine a antichității, Cleopatra, ocupă poziția următoare datorită romanului istoric scris de unul dintre cei mai faimoși autori ai Franței, Christian Jacq. Figură controversată – pe care autorul, totodată egiptolog și arheolog de seamă, o potrivește în imagini de neuitat – faimoasa conducătoare ne poartă astfel prin toate etapele destinului său, de la luptele de casă ce i-au marcat de timpuriu ascensiunea la tron și până la celebrele episoade de confruntare cu puternicii Romei antice, dintre care Iulius Cezar nu este decât cea mai emblematică figură. Pregătiți-vă, prin urmare, de o incursiune pasionantă în viața fabuloasei grecoaice devenită egipteancă, o mare conștiință a timpului său, ce a încercat să facă față vicisitudinilor istoriei dar și să-și protejeze poporul de aversiunea unuia dintre cele mai mari imperii care au existat pe fața pământului.

Asa_ceva_nu_ti_s-ar_putea_intampla-SupraC15. Continuăm apoi, din nou, într-o cheie diferită, de această dată cu volumul de proză scurtă „Așa ceva nu ți s-ar putea întâmpla niciodată”, al autorului britanic Jon McGregor, pe care cititorii editurii noastre îl cunosc de altfel încă de la romanul „Până și câinii”. Cât despre pastilele literare pe care le veți găsi aici, trebuie să știți că accentul cade pe lucrurile mărunte, dar evenimentele minore capătă proporții colosale și schimbă pentru totdeauna existența fragilă a personajelor. Naratorii acestor întâmplări delicate și uimitoare ne povestesc ceea ce cred ei că este important, în vreme ce adevărul se refugiază tocmai în ceea ce rămâne nespus. Sunt povești despre încurcatele căi ale izolării și descoperirii de sine, despre strania legătură dintre mediul de viață și psihicul uman. O carte realmente de neratat!

Doctorul_memoriei-C16. Uiți mereu unde îți lași cheile? Nu mai știi zilele de naștere ale prietenilor, iar atunci când îți este prezentat cineva îi uiți imediat numele? Îți aduci aminte că trebuie să mergi la o întâlnire după ce a început deja? Dacă primul lucru la care te gândești în urma acestor constatări este că te vei trezi în curând într-o lume fără amintiri, temerea ta este nefondată. Nu ți-ai pierdut mințile, ci doar cheile, iar între timp ai găsit cartea care te poate ajuta să îți îmbunătățești memoria și să îți întărești capacitatea mentală. Dacă printre obiceiurile voastre din ultima vreme regăsiți, așadar, una sau mai multe dintre descrierile de mai sus, este momentul să vă îndreptați atenția către al șaselea cel mai bine vândut titlu All la Bookfest 2016: volumul de self-help „Doctorul memoriei”.

Omul_etern-19-C17. Bazându-se pe o perspectivă istorică mai degrabă decât pe una teologică, în „Omul etern”, ce ocupă poziția cu numărul șapte, G. K. Chesterton încearcă să reconstituie călătoria spirituală a întregii omeniri, cu accent pe civilizația vestică. Autorul formulează astfel răspunsuri complexe și rafinate la principalele obiecții ridicate împotriva creștinismului. Mai mult decât atât, face un inventar savuros al tuturor bizareriilor generate de cei care susțin că Hristos și religia lui au același statut cu al altor mituri și religii. Scriitorul de origine irlandeză C. S. Lewis, renumit pentru romanele sale de ficțiune și scrierile despre literatura medievală, spunea că „Omul etern” ocupă poziția celui mai bun apărător al creștinătății. Și, ca un amănunt interesant, autorul a scris această carte pentru a combate teoriile susținute de H. G. Wells în lucrarea sa „The Outline of History”, conform cărora omul se trage din animale, iar Isus a fost un simplu om.

Domnii_Golovliov-C18. Ne apropiem de finalul topului cu un clasic rus, căci exact asta este domnul Saltîkov-Șcedrin cu al său „Domnii Golovliov”. Una dintre cărțile de căpătâi ale literaturii ruse, aceasta urmărește povestea unei familii de moșieri pe parcursul a trei generații, reprezentând o frescă a societății feudale rusești din secolul al XIX-lea. Acest univers sumbru și dezarticulat le poate aminti cititorilor contemporani de fantasticul Macondo, descris de Gabriel Garcia Márquez în romanul său „Un veac de singurătate”. Iar dacă mai aveți nevoie de motive suplimentare pentru a citi această capodoperă, iată ce declara însuși Lev Tolstoi în ce o privește: „Saltîkov este înzestrat cu tot ce îi trebuie: o frază densă, puternică și expresivă; o forță de caracterizare cum nu mai vezi la nimeni altul; nu umor, ci talentul de a face râsul să curgă șuvoaie“.

In_umbra_esafodului-BT-C19. Poziția a noua este ocupată de o altă autoare cunoscută cititorilor noștri, Carol Birch, ce a revenit de data aceasta cu povestea fascinantă a faimoasei aventuriere Margaret Catchpole, femeia care a fost condamnată de două ori la moarte și a reușit să scape de fiecare dată. În romanul „În umbra eșafodului”, așadar, aceasta își începe povestea la 54 de ani, în contextul dramatic al unei nașteri din New South Wales. Fulgerele scăpărătoare anunță furtuna, iar Margaret, moașă acum, îi ajută pe mamă și pe nou-născut să se adăpostească într-un hambar, de unde vor vedea în scurt timp cum casa le este luată de ape. În acele momente, Margaret își amintește viața furtunoasă pe care a lăsat-o în urmă. Ce aventuri uimitoare a avut de traversat? Ei bine, nu rămâne decât să descoperiți voi singuri, parcurgând descrierea evenimentelor trăite de un personaj fabulos, dar cât se poate de real, ce vă va aduce aminte multora de însăși Clyde Chestnut Barrow, celebra parteneră de nelegiuiri a lui Bonnie Elizabeth Parker.

Ghidul_femeii_de_succes-C110. Cât despre titlul care încheie topul celor mai vândute cărți ale editurii All la Bookfest 2016, iată-ne revenind la secțiunea de self-help: „Ghidul femeii de succes“, căci despre acesta este vorba, le povestește tuturor reprezentantelor sexului frumos cum să-ți atingi scopurile cu istețime, delicatețe și stil. Sau, altfel spus: știți povestea despre zâna care le înzestrează pe fete, încă de la naștere, cu darul de a fi delicate și încrezătoare? În realitate, nicio zână bună nu își pune trucurile în aplicare pentru a ne transforma în fete deștepte. Încrederea în sine, comunicarea eficientă, asumarea responsabilităților, delicatețea și empatia sunt aptitudini și abordări pe care le putem deprinde și dezvolta.

Vă mulțumim pentru prezența la târg și vă invităm să descoperiți toate cele 10 titluri descrise mai sus, precum și întreaga ofertă a editurii All!

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate