Cum poți să te transformi din cititor în detectiv

Te trezești la 8 dimineața într-un apartament necunoscut din New York, legat cu cătușe de un străin. Tot ce îți amintești este că, în seara de dinainte erai în Paris, pe urmele unui criminal în serie extrem de periculos. Ce s-a întâmplat? Situația pare imposibil de înțeles, dar misterul trebuie dezlegat. Crezi că poți afla cine este misteriosul criminal în serie și poți găsi cheia pentru a ieși din apartament? Acesta este scenariul ale cărui personaje au devenit ieri, 12 mai, bloggerii de carte și jurnaliștii prezenți la ineditul eveniment de lansare al romanului Central Park, de Guillaume Musso.

rsz_afis_puzle_rooms_blog

Împreună cu Puzzle Rooms, Editura ALL a pus la cale un proiect care îmbină jocurile tip room escape cu literatura. Mai exact, acțiunea thrillerului romantic și psihologic Central Park a inspirat un scenariu de room escape. Jocurile create de partenerii noștri de la Puzzle Rooms se bazează pe idei și elemente-cheie din Central Park, oferindu-le cititorilor pasionați șansa de a parcurge, în viața reală, pașii unei investigații similare cu cea pe care o fac personajele lui Musso, Alice și Gabriel. Codurile secrete și obiectele suspecte reprezintă indiciile care trebuie descoperite, interpretate și apoi utilizate în toate etapele investigației. Iar acesta este numai începutul, pentru că povestea debutează în realitatea unei asemenea camere, dar continuă în paginile romanului. O experiență eclectică cu un deznodământ incredibil, care te ține cu sufletul la gură până la final.

„Am fost astăzi unul dintre cei aleși să participe la o lansare inedită de carte, așa cum, după mine, ar trebui să fie cele mai multe. Cartea cu pricina este, desigur, Central Park de Guillaume Musso, pe care am avut plăcerea să o redactez pentru Editura ALL. (…) O treabă excelentă au făcut cei de la Puzzle Rooms, un loc cu adevărat potrivit pentru cei care vor să se distreze inteligent în timpul liber.”

Așa sună mărturia lui Constantin Piștea, unul dintre cei care au reușit să evadeze din apartamentul în care au fost ținuți captivi de criminalul în serie din romanul lui Musso. Aici puteți citi cronica completă a acestei experiențe inedite. Mai multe informații despre atmosfera romanului Central Park puteți descoperi aici.

Aventura continuă pentru orice cititor care își dorește să petreacă o oră din viață în rol de detectiv. Camera Serial Killer de la Puzzle Rooms, inspirată de romanul Central Park, este deschisă publicului începând de astăzi, 13 mai 2016, pe Strada Grigore Cobălcescu, nr. 36. Pentru informații și programări: www.puzzlerooms.ro, 0755.789.953.

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate