Cecelia Ahern, blonda de la masa de scris

Ceceliei îi vin ca turnate ipostazele de vedetă pop. A cântat în trupa irlandeză Shimma, chiar pe scena etapei naționale a concursului Eurovision în anul 2000. Și-a exersat zâmbetul adorabil în reclame și a pășit de nenumărate ori pe covorul roșu. Pentru un strop de controversă, luăm în considerare și faptul că tatăl ei este Bertie Ahern, fost ministru al Muncii, ministru al Finanțelor și prim-ministru al Irlandei, funcție din care și-a dat demisia pentru a preveni un scandal.

Cecelia Ahern, Editura ALL, Multumesc pentru amintiri, P.S. Te iubesc, Dublin , The clarence Hotel  Ireland

Cecelia s-a asortat de minune și cu postura de producător – a creat și a produs comedia „Samantha Who?” cu Christina Applegate în rolul principal și serialul „Three wise women” pentru Hallmark TV.

A studiat jurnalism și comunicare, dar după absolvire, în loc să pornească în căutarea primului ei job în domeniu, era deja ocupată să scrie primele capitole din ceea ce avea să devină fenomenul „P.S. Te iubesc”. Romanul responsabil pentru suspinele a milioane de cititoare din întreaga lume a fost ecranizat în 2007 cu Hilary Swank și Gerard Butler în rolurile principale. În 2014, personajele ei s-au reîntors la Hollywood odată cu apariția filmului „Love, Rosie”, inspirat de romanul „Suflete pereche”. Tot anul trecut, dupa 8 nominalizari, a castigat premiul Irish Book Award for Most Popular Fiction pentru romanul „The year I met you”.

A vândut până acum peste 22 de milioane de exemplare din cărțile ei în toată lumea, iar anul acesta, în ianuarie, a început să scrie cel de-al doisprezecelea roman. Puterea de muncă, mărturisește Cecelia, este o moștenire primită de la tatăl ei, cu mențiunea că el s-a confruntat cu realitatea vieții de zi cu zi, pe când ea se străduiește să construiască pagină cu pagină un univers al emoției și fanteziei. Poftiți în lumea Ceceliei!

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate