Ce ne învață viața în apropierea morții

Sudul Franței, primăvara lui 1999. În miezul nopții, un bărbat de 24 de ani gonește pe autostradă spre Montpellier. Gândurile lui conduc în sens invers, spre seara abia încheiată pe care a petrecut-o în Nisa cu iubita, întâlnind în cale numai repere din viața împlinită de la acel moment: primul job adevărat, primul salariu consistent, prima relație serioasă. Apoi se întâmplă. Total neanunțată, moartea își face apariția în viața lui fericită.

Se produce o coliziune foarte puternică. Bărbatul pierde controlul mașinii, iar corpul lui pierde controlul gândurilor. Are din nou 10 ani în biblioteca din Antibes, alături de mama lui de meserie bibliotecară. În aceeași secundă, are 19 ani și vinde înghețată în New York alături de alți tineri plini de entuziasm din lumea largă.

Salvatorii i-au spus că e un miracol că a scăpat cu viață. Până să poată resimți acest miracol, au urmat zile terifiante presărate cu flashback-uri de la locul accidentului și nenumărate coșmaruri. Treptat, frica i-a dat drumul din strânsoare, lăsând loc curiozității. A început să citească obsesiv despre oamenii cărora le-a dat târcoale moartea și despre evoluția lor începând din acel punct critic.

A scris apoi într-un suflet 80 de pagini dintr-un roman pe care editorii l-au primit cu laude și încurajări. „Et Après”/„Afterwards”, publicat în 2004, s-a vândut într-un milion de exemplare în Franța, a fost tradus în 23 de limbi și a ajuns pe peliculă cu John Malkovich și Evangeline Lilly în rolurile principale. După „Et Après” au urmat alte 10 romane de mare succes. Pe 6 dintre ele le puteți descoperi în limba română aici.

În momentele de după tragicul accident, când simțea încă amenințarea morții, bărbatul descoperise secretul vieții: concentrează-te pe lucrurile cu adevărat importante, îmbogățește cât mai mult viețile celor din jur și obții astfel garanția fericirii. În 2009, a fost declarat al doilea cel mai bine vândut autor din Franța. În toată lumea, a vândut 11 milioane de exemplare în 34 de limbi. Se poate spune așadar că și-a atins scopul de a îmbogăți sufletele oamenilor prin talentul lui.

Acesta este destinul incredibil al lui Guillaume Musso.

Urtreguer

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Grigoras Mihaela,

Extraordinar ! Am citit romanele sale, chiar sunt altfel, frumoase, romantice, neincrancenate. Acum ca stiu care este izvorul inspiratiei sale, sunt impresionata.

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate