Ce au citit românii în 2015

La un pas de bradul de Crăciun și cu o mână în coșul cu cozonac, nu ne mai rămâne forță anul acesta decât pentru liste, bilanțuri și concluzii. Dacă aruncăm un ochi pe statisticile ultimilor ani, descoperim că 1 din 5 români cumpără anual peste 10 cărți sau că 80% dintre români au acasă o bibliotecă și peste o treime din ei au în bibliotecă între 101 și 500 de cărți. Ne bucurăm că volumele publicate de Grupul editorial ALL în 2015 le-au ieșit în întâmpinare românilor cu poftă de lectură și vă invităm să parcurgem împreună lista celor mai vândute titluri de anul acesta.

iubesc sa fiu femeie În secțiunea dezvoltare personală și titluri motivaționale:

„Iubesc să fiu femeie”, de Hedi Hoka – peste 8.000 de exemplare vândute. Dichisit cu sfaturi practice, sclipiri de umor și informații inedite, ghidul femeii de nota 10 întocmit de Hedi Hoka și-a împlinit anul acesta destinul de bestseller. Pe bună dreptate, pentru că orice femeie poate deprinde știința fericirii din paginile acestei cărți, indiferent dacă e singură sau căsătorită, dacă are sau nu copii, indiferent de vârstă, de cariera pe care a ales-o și de valoarea bijuteriilor pe care le poartă.

Iubesc să fiu femeie se adresează tuturor femeilor din această lume. La orice pagină deschizi, vei găsi ceva interesant de citit care să te ajute să-ți faci viața mai frumoasă. În primul capitol abordez femeia independentă realizată, care își dorește o relație. Nu contează vârsta la care faci asta. Azi 40 de ani este noul 20. Femeile au dreptul la educație și își doresc o carieră. Nu e nimic rău în asta. A avea o relație și mai târziu –sau a forma o familie – reprezintă un lucru firesc pentru o femeie. Nu cred că există o vârstă potrivită pentru a te căsători sau a face copii. Fă lucrurile atunci când simți. Instinctul există. Ai încredere în el.” (Hedi Hoka)

„Cartea gesturilor”, de Joseph Messinger, Caroline Messinger – peste 6.000 de exemplare vândute. Toate gesturile pe care le facem în fiecare moment sau pe care le vedem la interlocutorii noștri capătă acum sens, iar informațiile extrase din această carte ne învață să marcăm puncte esențiale la cel mai important sport pe care îl practicăm zi de zi: comunicarea.

untitled

Din categoria cărților pentru copii:

„Pixi Știe-Tot. Cartea magicianului” – din seria Pixi Știe-Tot, cu vânzări de peste 80.000 de exemplare – are dimensiunea unei cărți poștale, dar cuprinde răspunsurile la toate curiozitățile celor mici legate de una dintre cele mai fascinante meserii din lume.

„Pisicile războinice, cartea 1. În inima pădurii” – din seria Erin Hunter, cu vânzări de peste 15.000 de exemplare. Din descrierea oricărui volum semnat Erin Hunter nu ar trebui să lipsească eticheta „cartea unei generații”. Senzaționalele aventuri ale pisicilor care trăiesc în sălbăticie, organizate în clanuri și ghidându-se după propriile legi, i-au convins pe milioane de copii din întreaga lume să pășească în lumea cărților și, mai mult decât atât, le-au antrenat imaginația și le-au format personalitatea în spiritul nobilelor valori pisicești.

„O carte plină de suspans, pentru toți cei care se întreabă ce visuri de grandoare nutrește motănelul de pe preșul de la ușă.“ – Publishers Weekly

De pe raftul cu cărți de istorie:

petru_cel_mare-     Al_treilea_cimpanzeu-C1

„Petru cel Mare”, de Robert K. Massi și „Al treilea cimpanzeu”, de Jared Diamond sunt două titluri de colecție care nu lipsesc din biblioteca cititorului intrigat de destinul umanității și de figurile emblematice care l-au marcat. Robert K. Massie a câștigat Premiul Pulitzer pentru lucrarea de față, iar Jared Diamond este laureat al Premiului Pulitzer pentru bestsellerul internațional „Viruși, arme și oțel”.

La capitolul literatură universală

Cum sa te indragostesti_Cecelia_FINAL Alex     Chemarea_ingerului-T2-C1

Edițiile speciale, cu coperți cartonate, au deschis în 2015 seriile de autor Cecelia Ahern și Guillaume Musso. Cecelia este autoarea fenomenului mondial „P.S. Te iubesc”, iar Musso este considerat „romancierul preferat al Franței” (lefigaro.fr). Romanele „Cum să te îndrăgostești”, de Cecelia Ahern și „Chemarea îngerului”, de Guillaume Musso sunt adevărate comori pentru cititorii care știu ce înseamnă să fii mereu nerăbdător să întorci pagina.

În domeniul medicinei

Lucrările de specialitate „Harrison. Manual de medicină” și „Repertoar de simptome”, alături de „Agenda medicală Merk. Simptome explicate pacienților”, sunt cele mai vândute cărți de medicină ale anului 2015 din portofoliul Editurii ALL.

HARRISON Manual MEDICINA_2014 3     MERCK-Agenda SIMPTOMELE

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate