Cărțile sunt pe val: Află care titluri de top costă numai 4 lei!

Dacă prețurile de pe site-ul nostru au plecat în vacanță, am profitat de ocazie pentru a inaugura secțiunea Outlet.  Peste 200 de titluri din cele mai variate categorii jonglează cu etichete de 2, 3, 4 sau 6 lei. Prețurile de peste 10 lei sunt o excepție, iar reducerile de peste 70 și 80% constituie regula. Beletristică sau non-ficțiune, cărți școlare și cărți practice, volume de sănătate și nutriție sau chiar cărți academice, toate sunt nerăbdătoare să ocupe un loc de cinste pe raftul de lecturi al verii. Pentru început, am încercat să selectăm numai 3-4 titluri pe care să vi le prezentăm în acest articol. Misiune dificilă neîndeplinită 🙂
ManfrediNici nu știm ce ar trebui spus mai întâi despre Valerio Massimo Manfredi. Că este unul dintre cei mai mari arheologi și istorici specializați în Antichitatea greco-romană din zilele noastre? Că lucrările lui de ficțiune inspirate de aceeași perioadă s-au vândut în peste 12 milioane de exemplare în întreaga lume și au fost recompensate cu cele mai importante premii literare? Sau că romanul Ultima legiune a fost ecranizat la Hollywood în regia lui Doug Lefler, cu Colin Firth și Ben Kingsley în rolurile principale, iar Universal Pictures a cumpărat drepturile de ecranizare pentru trilogia sa Alexandru cel Mare? Ce știm cu siguranță este că volumul Ultima legiune vă stă la dispoziție cu numai 4 lei, în secțiunea Outlet de pe site-ul nostru. Romanul spune povestea unei legiuni de soldați romani aparent nemuritori, cărora li se alătură și extraordinara luptătoare Livia Prisca, în încercarea de a-l elibera pe Romulus Augustus, un băiețandru de numai 13 ani și totodată ultimul împărat roman din Apus, din mâinile călăreților barbari care l-au răpit. Greu de crezut, dar o altă certitudine este faptul că pachetul Alexandru cel Mare  (volumele I, II, III) costă numai 4 lei. Practic, vă puteți bucura de o reducere de 95%, dacă comandați Fiul Visului, Nisipurile lui Amon și Capătul lumii, romanele care reconstituie destinul regelui macedonean care a schimbat fața întregii lumi.

Următorul obiectiv pe strada reducerilor: o altă capodoperă cu semnătura celebră a lui Valerio Massimo Manfredi și cu extraordinarul preț de 4 lei. Idele lui martie este un thriller istoric plin de suspans, care surprinde portretul memorabil al lui Iulius Caesar pe fundalul Romei, în prezența unor personaje-cheie de mare însemnătate istorică și tragică: Brutus, Marcus Antonius, Cicero și Cleopatra. Dacă vreți să părăsiți Roma, un bilet către Grecia Antică costă numai 6 lei. Akropolis. Marea epopee a Atenei ne poartă către descoperirea unei civilizații din care fac parte zei și eroi, poeți, filosofi, cu toții artizani ai unei epoci irepetabile de tragedie, splendoare și libertate. Printre altele, veți afla cum a luat naștere conceptul de democrație, care este proveninența cuvântului „maraton” sau de ce folosim expresiile „sabia lui Damocles” ori „firul Ariadnei”.

Gordimer

În ceea ce o privește pe autoarea recomandată în continuare, vom încerca să simplificăm prezentarea, spunând doar atât: Nadine Gordimer este o scriitoare sud-africană care a fost distinsă cu Premiul Nobel pentru Literatură în 1991. Indiferent care poveste vă va convinge, cea din Prețul vieții sau cea din romanul La agățat, îl puteți comanda pe oricare dintre ele la același preț incredibil de 4 lei. Prețul vieții a fost scris la scurtă vreme după dispariția soțului autoarei și poartă amprenta unor experiențe personale. Titlul celui de-al doilea roman face referire la aventura dintre o tânără albă dintr-o familie foarte bună și mecanicul arab pe care aceasta „l-a agățat”. Dar ceea ce începe ca o simplă aventură se transformă treptat într-o poveste de dragoste dispusă să își asume orice sacrificiu pentru a rezista.

Eliot

Despre autoarea ale cărei romane intră în cele ce urmează la categoria must-read, Virginia Woolf spunea că este „o mare scriitoare britanică, una dintre primele romanciere care au descoperit cum poate fi exprimat faptul că bărbații și femeile gândesc și simt în același timp, lucru care a avut consecințe majore în artă”. George Eliot este pseudonimul literar al lui Mary Ann Evans, o precursoare în lupta pentru afirmarea drepturilor femeii în societate. A fost una dintre cele mai prețuite scriitoare ale epocii victoriene și o mare cunoscătoare a limbilor clasice și a filosofiei. Fiecare dintre cele patru volume ale romanului Middlemarch, capodopera lui George Eliot, poate fi comandat cu deja obișnuitul preț de 4 lei. Veți fi absolut încântați de întâlnirea cu acest roman depotrivă clasic și modern – clasic prin contrucție și încărcătură filosofică, inovator prin tehnică literară. În ansamblu, fresca Angliei din prima jumătate a secolului al XIX-lea este pretextul pentru a transmite un mesaj extrem de contemporan și profund: dincolo de prejudecăți sau de convențiile sociale sau politice, faptele bune cântăresc mai mult decât faptele mărețe. Inima trece înaintea reputației.

Nici cărțile pentru copii nu absentează din această serie de recomandări. Le-am inclus și pe ele în secțiunea Outlet, cu condiția de a-și arăta disponibilitatea față de cititori la prețuri încă și mai mici. De aceea, nu ar trebui să vă mire dacă veți descoperi că îndrăgitele povești ale Fraților Grimm, printre care Crăiasa albinelor, Lupul și vulpea sau Prințul fermecat, costă nunai 2 lei. Acestea fiind recomandate, vă invităm să scotociți și voi în Outlet în căutarea altor comori ascunse și vă dorim poftă bună de lectură!

Scrie un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Copyright © 2014 Editura All. Toate drepturile rezervate